Έφοδος της Αστυνομίας – Κατασχέθηκαν πέραν των 600,000 rapid test

Έφοδος της Αστυνομίας σε  υποστατικά – Κατασχέθηκαν πέραν των 600,000 rapid test

Συνεχίζονται οι  έρευνες της Αστυνομίας  αναφορικά με την καταγγελία που υπέβαλε το Υπουργείο Υγείας, για την χρήση πλαστών rapid test από δύο εταιρείες συμβεβλημένες με το κράτος για τη διενέργεια εξετάσεων αντιγόνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη της Δύναμης εξασφάλισαν δικαστικά εντάλματα έρευνας για τέσσερα συνολικά υποστατικά, δύο οικίες και δύο αποθήκες στην επαρχία Λευκωσίας, τα οποία εκτέλεσαν χθες.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκαν πέραν των 600,000 rapid test τα οποία παραλήφθηκαν και κατασχέθηκαν ως τεκμήρια.

Οι Αρχές διερευνούν εναντίον των δύο εταιρειών τα αδικήματα απόπειρας απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, πλαστογραφίας και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία χθες Πέμπτη εκδόθηκαν εντάλματα έρευνας για αριθμό υποστατικών σε δύο Επαρχίες, όπου και κατασχέθηκαν διάφορα τεκμήρια όπως έγγραφα και αριθμός rapid τεστ.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργείο Υγείας προχώρησε σε καταγγελία στην Αστυνομία, εναντίον εταιρείας που προσπάθησε να ξεγελάσει στήνονταν κομπίνα με διενέργει rapid τεστ.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, σε έλεγχο δειγμάτων από λειτουργό του αρμόδιου Υπουργείου διαπιστώθηκε πως τα rapid τεστ δεν τηρούσαν τις απαραίτητες προδιαγραφές. Επρόκειτο για 1.2 εκατομμύρια τεστ τα οποία θα κόστιζαν στο κράτος 1.8 εκατομμύρια ευρώ.