Έφθασε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Εμμανουέλ Μακρόν

Ο  Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν. έφθασε πριν από λίγο στο Προεδρικό Μέγαρο όπου τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Κατά την επίσημη υποδοχή του από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο κ. Μακρόν δέχθηκε τιμές από άγημα της Εθνικής Φρουράς.

Οι Πρόεδροι Κύπρου και Γαλλίας θα έχουν μια κατ`ιδίαν επίσημη συνάντηση και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες με την συμμετοχή αντιπροσωπειών από τις δύο χώρες.

Στην ατζέντα των συζητήσεων  είναι τα θέματα ενέργειας και η συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας. Θα συζητηθούν όμως και άλλα διμερή θέματα καθώς και το Κυπριακό.

Η επίσημη συνάντηση των Προέδρων Νίκου Αναστασιάδη και Εμμανουέλ Μακρόν εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεχών επαφών που πραγματοποιούνται, τόσο στο επίπεδο των δύο Προέδρων όσο και σε υπουργικό επίπεδο.

Ακολούθως  οι δύο Πρόεδροι θα αναχωρήσουν για το Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος των Νοτίων Χωρών της ΕΕ. Στη Σύνοδο συμμετέχουν η Γαλλία με τον Πρόεδρό της Εμανουέλ Μακρόν, η Ιταλία με τον Πρωθυπουργό Τζιουζέπε Κόντε, η Ισπανία με τον ΥΠΕΞ Χοσέπ Μπορέλ Φοντέλ, η Ελλάδα με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η Πορτογαλία με τον Πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα, η Μάλτα με τον Πρωθυπουργό Τζόζεφ Μουσκάτ και η φιλοξενούσα Κύπρος με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.