Έτοιμα τα σχέδια για την αναστύλωση της Μονής του Αποστόλου Ανδρέα

Τα σχέδια  για την αναστύλωση της κατεχόμενης ιστορικής Μονής του Αποστόλου Ανδρέα, έχουν δοθεί στο Πανεπιστήμιο Πατρών, το οποίο εδώ και χρόνια έχει εκπονήσει λεπτομερή μελέτη, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, προσθέτοντας ότι αν και τα σχέδια είναι στη διάθεση των Τούρκων, εκείνοι κωλυσιεργούν.

Από την πλευρά τους οι Τούρκοι υποστηρίζουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος κωλυσιεργεί και ότι οι ίδιοι έχουν προχωρήσει σε εργασίες στο προαύλιο. «Εμείς έχουμε απευθυνθεί πάρα πολλές φορές τα τελευταία τρία χρόνια προς τα ΗΕ, προς την UΝDP να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Τους είπαμε ότι τα χρήματα θα τα βάλουμε εμείς, αλλά δυστυχώς, κωλυσιεργούν και δεν κάνουν τίποτα… Η Εκκλησία δεν είναι η αιτία της μη συντήρησης, αλλά είναι οι ίδιοι που μέχρι τώρα μας έβρισκαν αφορμές ότι ο στρατός δεν δέχεται», τονίζει ο κ. Χρυσόστομος.

Η μέρα για την αναστύλωση της ιστορικής Μονής θα έρθει, εκφράζει την αισιοδοξία του ο Αρχιεπίσκοπος, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το κακό πηγάζει από την Άγκυρα αλλά  «αν νομίζουν ότι επειδή η Τουρκία είναι μεγάλη χώρα, είναι υπερδύναμη και μπορεί να κάνει ότι θέλει, θα έρθει η ώρα που θα αισθανθεί τη μικρότητα της. Στο τέλος θα πρυτανεύσει το δίκαιο».