«Έσπασε» την καραντίνα – Τον περίμενε η Αστυνομία με εξώδικο

Η Αστυνομία επέδωσε εξώδικο σε ένα πρόσωπο  από τη Λευκωσία, για παραβίαση του υποχρεωτικού κατ’οίκον περιορισμού του για 14 ημέρες λόγω της επαφής του με επιβεβαιωμένου κρούσμα κορωνοϊού

Συγκεριμένα το Υπουργείο Υγείας ζήτησε χθες τη βοήθεια της Αστυνομίας για τον εντοπισμό τεσσάρων προσώπων, εκ των οποίων οι τρεις από τη Λευκωσία και ο ένας από τη Λάρνακα, τα οποία θα έπρεπε να βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό.

Ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι μετά από έλεγχο της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι το ένα πρόσωπο από τη Λευκωσία είχε «σπάσει» το μέτρο της καραντίνας που του είχε επιβληθεί και δεν βρισκόταν στην οικία του με αποτέλεσμα να καταγγελθεί.

Με οδηγίες της Υπουργού Δικαιοσύνης, Έμιλυς Γιολίτη, η Αστυνομία θα διενεργεί μέχρι και κατ’ οίκον ελέγχους σε άτομα, που αφίχθησαν από χώρες της κατηγορίας Γ’ ή καθορίστηκαν ως στενές επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Για παραβίαση του διατάγματος αυτοπεριορισμού το εξώδικο είναι €300 ή φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή πρόστιμο μέχρι €50.000. Επίσης, ισχύει και το άρθρο 190 του Ποινικού Κώδικα για διάδοση μόλυνσης από νόσο επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.