Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα και δραστικές ποινές για τροχαίες παραβάσεις

Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα και δραστικές ποινές για τροχαίες παραβάσεις

Τη σημασία της λειτουργίας του Επιστημονικού Κέντρου Οδικής Ασφάλειας στις προσπάθειες που καταβάλλονται για καλλιέργεια της οδικής συνείδησης και πρόληψης των οδικών δυστυχημάτων, υπογράμμισε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου κατά τη συνάντηση που είχε με τα μέλη του νεοσύστατου Επιστημονικού Κέντρου Οδικής Ασφάλειας.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Υπουργός δήλωσε:

«Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρία του Επιστημονικού Κέντρου Οδικής Ασφάλειας που συγκροτήθηκε μετά από απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου τον Ιούνιο του 2018. Το Κέντρο, με συγκεκριμένους όρους εντολής, θα συνδράμει μέσα από επιστημονική τεκμηρίωση και έρευνα στις προσπάθειες που καταβάλλουμε για καλλιέργεια της οδικής συνείδησης και την πρόληψη των οδικών δυστυχημάτων. Στο Κέντρο μετέχουν τέσσερις ακαδημαϊκοί επιστήμονες από πανεπιστήμια της Κύπρου και τέσσερις υπηρεσιακοί, οι οποίοι προέρχονται από τις συναρμόδιες υπηρεσίες και υπουργεία.

Κατά τη σημερινή συνάντηση έγινε ενημέρωση των μελών για τα μέτρα που έχουν δρομολογηθεί από πλευράς του Υπουργείου Δικαιοσύνης και αναφέρομαι στα πρόσθετα μέτρα σε αυτά που λαμβάνονταν μέχρι πρόσφατα. Προσπάθειά μας είναι το Κέντρο, μέσα από την επιστημονική έρευνα, να ενισχύσει και να δώσει κατεύθυνση στις δράσεις που πρέπει να αναπτύξουμε στα πλαίσια της στρατηγικής μας για μείωση των οδικών συγκρούσεων και ειδικότερα των θανατηφόρων. Ακούστηκαν πολύ ενδιαφέρουσες απόψεις και ειδικότερα από τους εκλεκτούς επιστήμονες. Φαίνεται ότι μέσα από τη λειτουργία του Κέντρου θα επωφεληθούμε σε πολλούς τομείς.

Όμως, έκανα και την εξής διαπίστωση: δυστυχώς, τόσα χρόνια οι δράσεις και τα μέτρα που λαμβάνονταν δεν τεκμηριώνονταν μέσα από επιστημονική κατάρτιση, γνώση και έρευνα, παρά το γεγονός ότι πολλές σχολές σε πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού έχουν προβεί σε σημαντικές έρευνες όσον αφορά το ζήτημα της οδικής συνείδησης και της οδικής ασφάλειας. Τα κυπριακά πανεπιστήμια έχουν προβεί σε τέτοιου είδους έρευνες που δεν έχουν αξιοποιηθεί στον βαθμό που θα έπρεπε από πλευράς των αρμοδίων υπηρεσιών του κράτους. Το Κέντρο θα μας δώσει αυτή τη δυνατότητα. Δηλαδή, θα καταστήσει τις αρμόδιες υπηρεσίες κοινωνούς αυτών των ερευνών, ώστε από τώρα και στο εξής οι δράσεις να προέρχονται από κάποια έρευνα – επιστημονική ή εμπειρική – και να μπορούν να αξιολογούνται όχι μόνο ως προς το βαθμό υλοποίησης, αλλά και αποδοτικότητας. Και είναι ιδιαίτερης σημασίας η αξιολόγηση να γίνεται μέσα από επιστημονική τεκμηρίωση.

Δίδουμε μεγάλη βαρύτητα στον σχεδιασμό και την υλοποίηση, όχι μόνο των δράσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά και εκείνων που θα προγραμματιστούν στη συνέχεια».

Περαιτέρω, ο κ. Νικολάου τόνισε ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει το ζήτημα της οδικής ασφάλειας, εφαρμόζοντας σειρά πρόσθετων μέτρων, τα οποία θα συνδράμουν σημαντικά μέσα από την επιστημονική έρευνα στη μείωση των οδικών συγκρούσεων.

Και πρόσθεσε: «Πρώτη ενέργεια ήταν η επιστημονική διερεύνηση – με συγκριτικό τρόπο – των ποινών που επιβάλλονται από τις δικές μας νομοθεσίες. Κρίναμε ότι ήταν πολύ χαμηλές και γι΄ αυτό προχωρήσαμε στην ετοιμασία πακέτου νομοσχεδίων, τα οποία είναι στη διαδικασία του νομοτεχνικού ελέγχου. Η εισήγηση μέσα από την έρευνα ήταν να αυξηθούν οι ποινές και να γίνουν πιο δραστικές.

Μέσα από άλλη έρευνα και μελέτη καταλήξαμε στο ποια πρέπει να είναι τα μηνύματα που θα πρέπει να στέλνουμε για να “αγγίξουμε” όσο περισσότερο γίνεται τον Κύπριο οδηγό. Καταλήξαμε στο πως πρέπει να γίνουν πιο δραστικά τα μηνύματά μας. Έτσι, διαφοροποιήθηκε ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζονται οι μαθητές μέσα από διαλέξεις ή παρουσιάσεις και καταρτίστηκε η εκστρατεία που αρχίζει από τις 21 Ιουλίου, αξιοποιώντας όλα τα μέσα ενημέρωσης. Η έρευνα αυτή μας κατέδειξε ότι πρέπει να υπάρχει ένα κεντρικό μήνυμα που να μπορεί να παρουσιάζεται συνεχώς, να περνά στο υποσυνείδητο, να αξιοποιηθούν συγκεκριμένα μέσα κ.ά. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια επιστημονική έρευνα.

Μέσα από άλλη έρευνα καταλήξαμε στη δημιουργία της Σχολής Επιμόρφωσης Οδηγών. Το σχετικό κονδύλι για τη λειτουργία της αποδεσμεύτηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων πριν από δέκα ημέρες και ήδη ξεκινήσαμε την προετοιμασία».

Επιπρόσθετα με αυτά τα μέτρα, επεσήμανε ο κ. Υπουργός, το Επιστημονικό Κέντρο θα μας ενημερώσει για το πώς προσεγγίζουμε τον μελλοντικό Κύπριο οδηγό από την πολύ νεαρή ηλικία – ίσως και τη νηπιακή, αξιοποιώντας καλές πρακτικές που ακολουθούν άλλες χώρες. «Πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο, μια διαφορετική αντιμετώπιση της οδικής ασφάλειας και πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι χωρίς την αξιοποίηση της έρευνας και επιστημονικής τεκμηρίωσης, οι όποιες προσπάθειες κάνουμε θα έχουν πάντοτε ένα ερωτηματικό κατά πόσο είναι αποτελεσματικές και εάν τα αποτελέσματά τους μπορούν να αξιολογηθούν», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση σχετικά με δημοσιεύματα για το σημείο τοποθέτησης οθονών ANPR στα περιπολικά και κατά πόσον αυτό ήταν λανθασμένο, ο κ. Νικολάου απάντησε: «Το ότι εγείρεται θέμα αναφορικά με το πού τοποθετήθηκε η οθόνη, δεν αναιρεί τη σημασία και την αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου συστήματος. Η λειτουργία του αυτή την περίοδο κατέδειξε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό σύστημα για τον αυτόματο έλεγχο των πινακίδων και των στοιχείων του οχήματος. Το κατά πόσο έχει τοποθετηθεί στο σωστό σημείο, θα πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η έρευνα που έχει ζητήσει ο Αρχηγός της Αστυνομίας».