Έρχεται στην Αθήνα ο Ολάντ για επενδύσεις και… φρεγάτες

Μήνυμα εμπιστοσύνης και στήριξης αναμένεται να φέρει μαζί του ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, που σήμερα στις 11.30 το πρωί θα βρίσκεται στην Αθήνα.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού υπερθεματίζουν την επίσκεψη Ολάντ, υποστηρίζοντας πως αποδεικνύει την αδιαμφησβήτητη αλλαγή κλίματος για την χώρα.

Μιλώντας στα «Νέα» ο πρόεδρος της Γαλλίας ένα 24ωρο πριν την άφιξη του σημειώνει: “Οι θυσίες που απαιτήθηκαν από την Ελλάδα ήταν πιο οδυνηρές από ό,τι αλλού. Η εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών είναι αναγκαία, αλλά δεν αρκεί. Για αυτό είναι απαραίτητα μέτρα υποστήριξης και ανάπτυξης.”

Στην ίδια συνέντευξη ο Φρανσουά Ολάντ σημειώνει ότι οι Γάλλοι επιχειρηματίες είναι έτοιμοι να επενδύσουν και πάλι στην Ελλάδα, καθώς η εμπιστοσύνη επέστρεψε.

Αναφορά στην επίσκεψη Ολάντ έκανε χθες και η γαλλική Figaro σε εκτενές δημοσίευμα με τίτλο: “Για τον Ολάντ, η Ελλάδα είναι σε καλό δρόμο”.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο Ολάντ θα απευθύνει ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στους ξένους επενδυτές, τώρα που οι μεταρρυθμίσεις αρχίζουν να δίνουν καρπούς, ενώ ευχάριστη και αισιόδοξη στάση θα τηρήσει και απέναντι στον πρωθυπουργό.

Το άρθρο κλείνοντας ωστόσο έδωσε και μια σημαντική πληροφορία: ” γαλλική κυβέρνηση θέλει επίσης να προτείνει ένα σχέδιο συνεργασίας που να βασίζεται στο δανεισμό δύο φρεγατών για την αναζήτηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο. Ο Φρανσουά Ολάντ ποντάρει στην Ελλάδα… μακροπρόθεσμα” καταλήγει μεταφέροντας το ουσιαστικό νόημα της επίσκεψης του.