Έρχεται “κύμα” ακρίβειας, η Κύπρος “γονατίζει”

Στα «χνάρια» της Ελλάδας βαδίζει η Κύπρος με σκοπό, κατά τους κυβερνώντες, να αναχαιτιστεί η οικονομική κρίση.

Όπως και στην Ελλάδα έτσι και στην Κύπρο, η κοινωνία βαρυγκωμά υπό το βάρος των αυξήσεων που τέθηκαν σε ισχύ τη  Δευτέρα σε ότι …υπάρχει.  Αιτία;  Η αύξηση του ΦΠΑ κατά 17%. Τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, οι τιμές των καυσίμων και όλων σχεδόν των προϊόντων και ειδών πρώτης ανάγκης αναμένεται να πάρουν «φωτιά». Ο κόσμος τα έχει κυριολεκτικά χαμένα και πολλοί είναι εκείνοι, που εκφράζουν πλέον ανοιχτά φόβους πως η οικονομική κρίση στη Κύπρο μπορεί να είναι πολύ μεγάλη από αυτή που πλήττει την Ελλάδα.

Και το ερώτημα που τίθεται με ολοένα και πιο αυξανόμενη συχνότητα αλλά και ένταση από το ζωντανό ακόμη «κομμάτι» της κοινωνίας, είναι το εξής: Πως τα κατάφερε μέσα σε μόλις πέντε χρόνια, ο κουμουνιστής και με φιλολαϊκό «προφίλ», σημερινός πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, να αποσαρθρώσει μια οικονομία, όπως, αυτή της Κύπρου, που ήταν εύρωστη και αποτελούσε παράδειγμα για τους πάντες.

Απάντηση στο δυνατό, ομολογουμένως, αυτό «γρίφο» θα κληθεί να δώσει ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που θα προκύψει από τις εκλογές του ερχόμενου Φεβρουαρίου, ο οποίος μοιραία θα πρέπει παράλληλα και να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των πολιτικών αποφάσεων του Δ. Χριστόφια.