Έρογλου: Δύσκολη θα είναι η διαδικασία

Σύμφωνα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, μία συμφωνία που θα μπορεί να υιοθετηθεί από τους Τ/κ είναι ο στόχος, και  ανέφερε επίσης, ότι με αυτό τον σκοπό θα καθίσουν αύριο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Τ/κ ηγέτης ανέφερε ότι είναι φανερό ότι η διαδικασία θα είναι δύσκολη. “Αυτό που ζητώ από όλους είναι να μη ακούνε τις εικασίες, αλλά εμάς”, είπε ο κ. Έρογλου.

Η μεγαλύτερη δύναμή της τουρκικής πλευράς είναι η ενότητα και στο πλαίσιο της αμοιβαίας εμπιστοσύνης με την Τουρκία θα προχωρήσουν στο Κυπριακό, ανέφερε.

Οι Τ/κ, πρόσθεσε, θα καθορίσουν μόνοι τους το μέλλον τους, ο ίδιος γνωρίζει τι λύση ζητούν και στόχος τους είναι μια λύση που να μπορεί να υιοθετηθεί.

“Αύριο συναντόμαστε με τον κ. Νίκο Αναστασιάδη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και εύχομαι να πετύχουμε χωρίς να χάνουμε περισσότερο χρόνο να σχηματίσουμε το νέο κοινό κράτος”, είπε ο Τ/κ ηγέτης προσθέτοντας ότι για τις εξελίξεις εάν χρειαστεί θα ενημερώσει ο ίδιος προσωπικά τους Τ/κ και τη διεθνή κοινότητα.