Έργο στήριξης αυτοαπασχολούμενων 2 εκατ. ευρώ

Παροχή κατάρτισης με ταυτόχρονη καταβολή επιδόματος σε αυτοαπασχολούμενους, ύψους 2 εκατ. ευρώ, προωθεί το υπουργείο Εργασίας, για να στηρίξει όσους αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα στης εργασία τους λόγω της κρίσης.

Το Έργο με την ονομασία «Έργο Στήριξης Αυτοαπασχολουμένων», θα παρέχει στους συμμετέχοντες κατάρτιση σε οριζόντιες και τεχνικές δεξιότητες μέσα από σύντομα προγράμματα κατάρτισης, διάρκειας περίπου 18 ωρών έκαστο.

Τα προγράμματα θα αφορούν, μεταξύ άλλων, βασικές δεξιότητες στις τεχνολογίες επικοινωνίας και πληροφορικής, λογιστική διαχείριση, πράσινες δεξιότητες, θα είναι δομημένα με τρόπο που να εξυπηρετούν τις ανάγκες των συμμετεχόντων και θα διεξάγονται σε χρόνο που δεν θα δημιουργεί προβλήματα στις επαγγελματικές δραστηριότητές τους.

Θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Παραγωγικότητας στη Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα και σε κατάλληλους χώρους στην Αμμόχωστο και Πάφο. Σχετικές προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα δημοσιεύονται σε τακτά χρονικά διαστήματα

Συγχρηματοδοτείται από την Κυπριακή Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εντάσσεται στο πλαίσιο της Κυβερνητικής πολιτικής για στήριξη της απασχόλησης. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αυτοαπασχολούμενοι που ανήκουν σε συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες οι οποίες θα ανακοινωθούν