Έργα επέκτασης της λεωφόρου Φανερωμένης στη Λάρνακα

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες επέκτασης και αναβάθμισης της πρώην λεωφόρου Φανερωμένης και νυν Γεωργίου Χριστοδουλίδη στη Λάρνακα, ένα από τα σημαντικότερα οδικά έργα που εκτελείται παράλληλα με την αναδιαμόρφωση της παραλιακής λεωφόρου Πιαλέ Πασιά.

Το έργο αφορά στην επέκταση και αναβάθμιση του δρόμου πρωταρχικής σημασίας από το σημείο συμβολής με τη λεωφόρο Λεμεσού (παρά το K-Cineplex) μέχρι τον υφιστάμενο κυκλοφοριακό κόμβο παρά το στάδιο ΓΣΖ. O δρόμος θα ενώσει δύο βασικές οδικές αρτηρίες της Λάρνακας, το δρόμο Λάρνακας – Λευκωσίας με το δρόμο Λάρνακας – Λεμεσού.

Το όλο έργο με την ολοκλήρωση του αναμένεται ότι θα συμβάλει τα μέγιστα και στην αποσυμφόρηση κεντρικών δρόμων της πόλης όπως οι λεωφόροι Γρίβα Διγενή και Γρηγόρη Αυξεντίου.

Οι εργασίες, σύμφωνα με το συμβόλαιο που υπογράφηκε στις 17 Δεκεμβρίου 2012, θα ολοκληρωθούν εντός 70 εβδομάδων, δηλαδή σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο έναντι δαπάνης 6,9 εκατομμυρίων ευρώ συν ΦΠΑ.

Το Συμβόλαιο περιλαμβάνει την ανακατασκευή και βελτίωση της Λεωφόρου Φανερωμένης από το σημείο συμβολής με την Λεωφόρο Λεμεσού (δρόμος Λάρνακας – Κοφίνου) μέχρι τον υφιστάμενο κυκλοφοριακό κόμβο στην περιοχή «Πουμπάρτες», καθώς επίσης τη βελτίωση μέρους των παρόδων της λεωφόρου, συμπεριλαμβανομένου του δρόμου πρόσβασης στο υφιστάμενο Γυμνάσιο/Λύκειο Βεργίνας.

Οι κατασκευαστικές εργασίες περιλαμβάνουν χωματουργικές και ασφαλτικές εργασίες, κατασκευή κλειστού συστήματος αποχετεύσεως όμβριων, σύγχρονο οδικό φωτισμό, τροποποιήσεις, εγκαταστάσεις και υπογειοποίηση κοινωφελών υπηρεσιών και κατασκευή πλακόστρωτων πεζοδρομίων και ποδηλατοδρόμου. Το μήκος της λεωφόρου το οποίο θα ανακατασκευαστεί είναι 1.5 χιλιόμετρα. Στις συμβολές της λεωφόρου με τη Λεωφόρο Λεμεσού και τη Λεωφόρο Ηνωμένων Πολιτειών θα κατασκευαστούν ισόπεδοι κυκλικοί κόμβοι. Η λεωφόρος θα έχει τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας.