“Έπεσαν” οι υπογραφές πώλησης του Αστέρα Βουλιαγμένης

Ολοκληρώθηκε σήμερα η πώληση του 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης» στον νέο βασικό μέτοχο, το επενδυτικό fund Apollo Investment HoldCo, μία εταιρεία Ειδικού Σκοπού (SPV), 100% θυγατρική της Jermyn Street Real Estate Fund IV L.P, με τις τελικές υπογραφές από τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου) και της Εθνικής Τράπεζας και της Apollo Investment Holdco.

Η Apollo Investment Holdco κατέβαλε συνολικά 393.152.844 ευρώ, αποκτώντας το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών (90%) της εισηγμένης εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για μια σημαντική επενδυτική συμφωνία, την οποία χαρακτήρισε «δείγμα εποικοδομητικής και παραγωγικής συνεργασίας όλων των φορέων του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για την ανάπτυξη της χώρας».

capture

Από την πλευρά της Εθνικής Τράπεζας, που ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος, και η οποία γνωστοποίησε ότι η ρευστότητα που αντλήθηκε από τη συναλλαγή θα αξιοποιηθεί για να μειωθεί περαιτέρω η χρηματοδότησή της από τον μηχανισμό ELA, προκειμένου να υπάρξουν θετικές επιπτώσεις στο κόστος χρηματοδότησής της, η πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας, Λούκα Κατσέλη, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η πώληση του μεριδίου που κατείχε στον Αστέρα είχε στρατηγικό προσανατολισμό. Αυτός είναι «η απεμπλοκή από επιχειρηματικές δραστηριότητες που δεν έχουν σχέση με τον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό τομέα, όπως ο τουριστικός-ξενοδοχειακός κλάδος, και την αταλάντευτη προσήλωση και επικέντρωση στις κύριες δραστηριότητές της. Η πώληση του Αστέρα ενισχύει περαιτέρω τους κεφαλαιακούς δείκτες και τη ρευστότητα της Εθνικής», είπε.