Έξω από το Προεδρικό ο σύνδεσμος ΕΛ.Α-ΖΩ

Έξω από το Προεδρικό θα βρίσκεται ο σύνδεσμος καρκινοπαθών και συγγενών ΕΛ.Α-ΖΩ από σήμερα, διαμαρτυρόμενος για το θέμα του ακτινοθεραπευτικού κέντρου Λευκωσίας.

Σε ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος αναφέρει ότι έχει ήδη ενημερώσει με επιστολή του με ημερομηνία 14 Μαΐου τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη ότι θα προχωρήσει σ’ αυτή την ενέργεια, καθώς και ότι «θα μείνουμε εκεί όσες μέρες ή μήνες χρειαστεί, μέχρι που να ανακοινωθεί η κατακύρωση της προσφοράς και η έναρξη των έργων για το ακτινοθεραπευτικό της Λευκωσίας».

Ο σύνδεσμος διαμαρτύρεται ότι δεν έλαβε απάντηση σε αλλεπάλληλες επιστολές που απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρά το γεγονός ότι σε επιστολή του προς το σύνδεσμο πριν την εκλογή του στις 5 Φεβρουαρίου 2013 ανέφερε ότι «η στρατηγική που αφορά τον καρκίνο αποτελεί δική μας προτεραιότητα και ότι δεν απορρίπτουμε τη δημιουργία Ακτινοθεραπευτικού Κέντρου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας».

Παράλληλα, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι σε συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας Πέτρο Πετρίδη στις 4 Απριλίου 2013 «διέψευσε τις υποσχέσεις του Προέδρου. Μας είπε ξεκάθαρα να αποκλείσουμε κάθε ενδεχόμενο οργάνωσης Ακτινοθεραπευτικού στη Λευκωσία».

Την ίδια ώρα ο σύνδεσμος υποστηρίζει ότι «γίνονται διαβουλεύσεις μεταξύ Υπουργείου Υγείας και Ογκολογικού Κέντρου Τραπέζης Κύπρου (ΟΚΤΚ) για να αναλάβουν το ΟΚΤΚ οι γιατροί ως επιχειρηματίες και να πωλούν μονοπωλιακά τις ογκολογικές υπηρεσίες στο κράτος».