Έξι νεκροί από κύμα κακοκαιρίας που αιφνιδίασε τη Γερμανία

Καταστροφικό αποδείχθηκε το κύμα κακοκαιρίας στη βορειοδυτική Γερμανία, στοιχίζοντας τη ζωή σε έξι άτομα. Μετά τον εξαιρετικά καλό καιρό του Σαββατοκύριακού, ιδιαίτερα το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας αιφνιδιάστηκε από την οργή του καιρού, με καταιγίδες, ασταμάτητους κεραυνούς και ισχυρούς ανέμους που έφτασαν στο σημείο ακόμη και να καθηλώσουν πτήσεις.

Τα περισσότερα προβλήματα προκλήθηκαν από δέντρα που έριξαν οι σφοδροί άνεμοι.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τρία άτομα σκοτώθηκαν στο Ντούσελντορφ όταν στο σπίτι στο οποίο είχαν καταφύγει από την κακοκαιρία έπεσε τεράστια λεύκα. Από το σπίτι ανασύρθηκαν άλλοι τρεις τραυματίες.

Δύο ποδηλάτες στην Κολωνία και το Κρέφελντ σκοτώθηκαν από δέντρα που έριξε ο άνεμος. Στην Έσση, άλλος ένας άνδρας έχασε τη ζωή του την ώρα που βρισκόταν σε εξωτερικό χώρο υπό συνθήκες που ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί.

Στο αεροδρόμιο του Ντούσελντορφ, οι άνεμοι ταχύτητας μέχρι και 150 χλμ/ώρα εμπόδισαν αριθμό πτήσεων για πάνω από μία ώρα.

Προβλήματα προκλήθηκαν επίσης και στις χερσαίες συγκοινωνίες. Σιδηροδρομικές συνδέσεις κόπηκαν εξαιτίας πεσμένων δέντρων και είχαν αρχίσει να αποκαθίστανται μόλις τα ξημερώματα της Τρίτης. Ο καιρός δεν επέτρεπε ούτε την αναχώρηση λεωφορείων.

Στην Κάτω Σαξονία σημειώθηκαν επίσης ακόμη και πυρκαγιές εξαιτίας των κεραυνών. Οι μετεωρολόγοι της «Umwetterzentralle» υπολογίζουν ότι σε όλη τη βόρεια Γερμανία μέσα στο 24ωρο σημειώθηκαν 109.238 αστραπές μεταξύ νεφών ενώ 206.091 κεραυνοί χτύπησαν το έδαφος.