Έξαλλος ο Πρόεδρος με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις – Διάγγελμα στον λαό

Ο Πρόεδρος θα επευθύνει διάγγελμα στον Κυπριακό λαό 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, είναι εξαλλος με τη κατάσταση η οποία έχει διαμορφωθεί στο χώρο της Παιδείας και ειδικότερα με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος ετοιμάζεται να απευθύνει διάγγελμα στον Κυπριακό λαό και  να πει τα πράγματα με το όνομα τους, ακόμη και για το παζάρι ποσών και αυξήσεων που ζητούσαν οι εκπαιδευτικοί, που σήμερα παρουσιάζονται ως υπεράνω χρημάτων.

Ο Πρόεδρος ,  είχε χθες τηλεφωνική επικοινωνία με τις ηγεσίες των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων και είναι  όχι μόνο απογοητευμένος αλλά και έξαλλος με την τροπή που πήραν τα πράγματα.

Όπως αναφέρθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης νοίωθει πολύ απογοητευμένος γιατί πλείστα των αιτημάτων των εκπαιδευτικών ικανοποιήθηκαν μέσα από ένα σχεδόν Ανατολίτικο παζάρι.

Όμως οι ηγεσίες των εκπαιδευτικών οργανώσεων, αντί  να αναλάβουν τον ρόλο προώθησης της συμφωνίας την οποία επεδίωξαν με τόσο σθένος, βγήκαν από την αίθουσα και άρχισαν την επικοινωνία της άρνησης.

Η Κυβέρνηση για τη Δευτέρα, συγκάλεσε, ευρεία σύσκεψη στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών, της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας και του Γενικού Εισαγγελέα, στο Υπουργείο Παιδείας, με στόχο τον καθορισμό των νόμιμων μέτρων που μπορεί να λάβει η κυβέρνηση αν οι εκπαιδευτικοί αρνηθούν να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους – εξαιρουμένης βεβαίως της νόμιμης και συνταγματικά κατοχυρωμένης απεργίας.