Έξαλλος ο Ερντογάν: Μετά το Bella Ciao «τραγούδησαν» ξανά οι μιναρέδες της Σμύρνης

Έξαλλος ο Ερντογάν: Μετά το Bella Ciao «τραγούδησαν» ξανά οι μιναρέδες της Σμύρνης

Αυτή τη φορά οι «σαμποτέρ των μιναρέδων» επέλεξαν ένα τούρκικο ασίκικο να ακουστεί από μεγάφωνα

Είναι η δεύτερη φορά κατά την οποία οι μιναρέδες στη Σμύρνη… τραγουδούν επαναστατικά τραγούδια, αντί να καλούν για προσευχή τους πιστούς στην Τουρκία.

Οι «σαμποτέρ των μιναρέδων» της Σμύρνης επέλεξαν ένα τούρκικο ασίκικο τραγούδι, το Yuh! Yuh!, της γνωστής λαϊκής Τουρκάλας τραγουδίστριας, Σελντά Μπαγτζάν, να παίξει από τα μεγάφωνα ενός τζαμιού στην περιοχή Μπορνόβα. Μετά το αντιφασιστικό Bella Ciao, σήμερα επελέγη ένα Αριστερό τραγούδι που καταγγέλλει όσους κλέβουν, κάνουν ρουσφέτια κτλ.

Η ίδια η τραγουδίστρια σε ανάρτησή της στο twitter κάνει λόγο για πρόκληση: “Ανακοίνωση προς το κοινό. Είπαν ότι το τραγούδι μου ακούστηκε από τους μιναρέδες των τζαμιών στη Σμύρνη. Μία απολύτως προκλητική πράξη. Προσπαθούν να παρασύρουν κάπου τη χώρα, πιστεύω στη βία!” έγραψε.

Η υπόθεση έχει λάβει πλέον πολιτικές διαστάσεις, με τον Τούρκο πρόεδρο να χαρακτηρίζει «ελεεινούς», όσους κρύβονται πίσω από τα τραγούδια που παίζουν οι μιναρέδες στη Σμύρνη αντί για προσευχές, ενώ κατηγόρησε και την αξιωματική αντιπολίτευση ότι απολαμβάνει αυτό το… ρεζιλίκι, όπως είπε.

«Την ώρα που κάποιοι ελεεινοί κατάφεραν να παρέμβουν στα μεγάφωνα του τζαμιών της Σμύρνης, οι επικεφαλής του CHP το απολαμβάνουν, διαδίδοντας αυτό το ρεζιλίκι στις τέσσερις γωνιές του κόσμου», ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι αρχές της Σμύρνης έχουν συλλάβει μία γυναίκα-στέλεχος της τοπικής οργάνωσης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος στη Σμύρνη με την κατηγορία της «δημόσιας προσβολής των θρησκευτικών αξιών», μετά μήνυμά της στο twitter που διακωμωδούσε την όλη υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη οι τουρκικές Αρχές ξεκίνησαν έρευνα αφού άγνωστοι κατάφεραν να εισέλθουν στο σύστημα με το οποίο γίνεται το κάλεσμα για προσευχή στη Σμύρνη και μετέδωσαν από τους μιναρέδες τζαμιών της πόλης το ιταλικό αντιστασιακό τραγούδι “Bella Ciao”.

Μετά το δεύτερο περιστατικό οι μουφτήδες της Σμύρνης είπαν ότι σίγησαν το κεντρικό σύστημα προσωρινά ώσπου να διαλευκανθούν τα δύο περιστατικά.