Έντονο βρετανικό ενδιαφέρον για τη Κυπριακή ΑΟΖ

Ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης, μίλησε για έντονο ενδιαφέρον της βρετανικής κυβέρνησης και εταιρειών για τα ενεργειακά δρώμενα στην Κύπρο διαπιστώθηκε κατά τις επαφές στο πλαίσιο του προγράμματος της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Λονδίνο, όσο και στις επιμέρους επαφές των υπουργών που τον συνοδεύουν.

“Χθες συγκεκριμένα είχα συνάντηση με τον ομόλογό μου Υπουργό Ενέργειας, με τον οποίο συζητήσαμε τρόπους συνεργασίας και πώς θα μπορούσε να μας βοηθήσει η βρετανική κυβέρνηση δεδομένου ότι ενώ εμείς βρισκόμαστε ακόμα σε νηπιακό στάδιο στην ανάπτυξη των γηγενών κοιτασμάτων μας, η βρετανική κυβέρνηση έχει μακροχρόνια εμπειρία ειδικά από τη Βόρεια Θάλασσα,” δήλωσε ο κ. Λακκοτρύπης.

Αναφερόμενος στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του Προέδρου Αναστασιάδη το βράδυ της Πέμπτης ο Βρετανός Υπουργός Ενέργειας με συμμετοχή επιχειρηματιών, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι επίσης διαπιστώθηκε ενδιαφέρον για τα ενεργειακά δρώμενα της Κύπρου.

“Σήμερα το πρωί είχαμε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης μαζί με μια δεξαμενή σκέψης, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Μεταρρύθμισης, στην οποία συζητήσαμε ξανά και το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα αλλά και τους προγραμματισμούς της κυπριακής Δημοκρατίας αναφορικά με την ανάπτυξη των γηγενών κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου”, συμπλήρωσε ο Υπουργός Ενέργειας.