Έντονη κριτική ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Σόιμπλε και τη μετάβαση Βενιζέλου στην Άγκυρα

Για αδιαφανή άσκηση εξωτερικής πολιτικής κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο με αφορμή το επικείμενο ταξίδι του στην Άγκυρα.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου σε δήλωση της στηλιτεύει την ανακοίνωση της επίσκεψης του κ. Βενιζέλου στην Άγκυρα, από την οποία λείπουν, όπως αναφέρει, λεπτομέρειες «σχετικά με τον πραγματικό σκοπό της επίσκεψης και το περιεχόμενο της ατζέντας της συνάντησης», σε μίαν «κρίσιμη περίοδο» για το εγγύς και ευρύτερο διεθνές περιβάλλον όπου ανήκει η Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή η στάση «προσφέρει κακές υπηρεσίες τόσο στις διμερείς σχέσεις όσο και γενικότερα στον τρόπο άσκησης της εξωτερικής πολιτικής, μακριά από τη δημόσια κρίση, μακριά από τους πολίτες».

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στην Κυβέρνηση με αφορμή τα μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και την απαγόρευση των διαδηλώσεων, αναφέροντας ότι «κάθε μέρα γίνεται και πιο ξεκάθαρο ότι αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ποδοπατήσει κάθε δικαίωμα των εργαζομένων και να συρρικνώσει τη δημοκρατία».