Έντονη ανησυχία για το αποτέλεσμα της κάλπης

Έντονη ανησυχία προκαλούν στους κυβερνητικούς εταίρους τα αποτελέσματα που θα προκύψουν απο την αυριανή ψηφοφορία για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ.

Στη χθεσινή σύσκεψη μεταξύ των πολιτικών αρχηγών πέρα απο τα φαινόμενα βίας συζητήθηκε εκτενώς και το ζήτημα της προανακριτικής επιτροπής, ενώ οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί τοποθετήθηκαν σχετικά με το πόσες κάλπες προτείνουν να στηθούν.Τρεις, όσες δηλαδή και οι προτάσεις των κομμάτων ή τέσσερις όσα δηλαδή τα πρόσωπα που παραπέμπονται;

Την απάντηση θα δώσει η Διάσκεψη των Προέδρων η οποία μεταφέρθηκε για σήμερα Τετάρτη και, όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου της Βουλής, αν στη Διάσκεψη κατατεθούν διαφορετικές προτάσεις για το πόσες κάλπες πρέπει να στηθούν, τότε θα ληφθεί απόφαση και στη συνέχεια θα κληθεί να την επικυρώσει ή να την απορρίψει η Βουλή, με την έναρξη της συζήτησης την Πέμπτη.

Πάντως ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος φαίνεται πως επιθυμούν να στηθούν τρεις κάλπες, ωστόσο άγνωστη παραμένει ακόμα η πρόταση του Φώτη Κουβέλη.

Παρ’όλα αυτά αν δεν υπάρξει κοινή κυβερνητική πρόταση ή ακόμα αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα απο τη Διάσκεψη των Προέδρων την απάντηση θα δώσει η Ολομέλεια της Βουλής.