Έντονες αντιδράσεις ιδιοκτητών ταξί για τις νέες προωθούμενες αλλαγές

Σημαντικές ρυθμίσεις για την απελευθέρωση της αγοράς τόσο των ταξί, όσο και των φορτηγών δημοσίας και ιδιωτικής χρήσης περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο – «σκούπα» του υπουργείου Οικονομικών με όλα τα προαπαιτούμενα της τρόικας, που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις των ιδιοκτητών ταξί μπροστά στο ενδεχόμενο περαιτέρω ανοίγματος του επαγγέλματος και δηλώνουν έτοιμοι για κινητοποιήσεις.

Η ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί και Αγοραίων πρόκειται να συνεδριάσει εντός της ημέρας για το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων, ωστόσο πριν από τη συνεδρίαση ζητούν να έχουν συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκη.

Ο γγ του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) Κώστας Δήμος δήλωσε στο Mega το πρωί της Τετάρτης ότι άνοιγμα του επαγγέλματος έχει ήδη πραγματοποιηθεί και πως δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές περαιτέρω ενέργειες. «Είμαστε τελειωμένοι. Χρωστάμε στον ΟΑΕΕ, κινδυνεύουμε με κατασχέσεις. Δεν θα το αφήσουμε έτσι. Θα απεργήσουμε και θα συγκεντρωνόμαστε σε λιμάνια και αεροδρόμια» είπε.