Έντονες αντιδράσεις για την αξιωματούχο που εντοπίστηκε να οδηγεί μεθυσμένη

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε δημοσίευμα για αξιωματούχο που εντοπίστηκε να οδηγεί μεθυσμένη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Πολίτης” κρατικός αξιωματούχος εντοπίστηκε να οδηγεί μεθυσμένη. Αυτό κατέδειξε το πρώτο δείγμα στο οποίο υποβλήθηκε. Όταν τής ζητήθηκε να δώσει και δεύτερο δείγμα, όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, αρνήθηκε να το πράξει με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί για άρνηση παραχώρησης μη ικανοποιητικού δείγματος εκπνοής αλκοόλης, το οποίο με βάση τον Ποινικό Κώδικα συνιστά ποινικό αδίκημα.

Με αναρτήσεις τους στην πλατφόρμα «Χ», τόσο η βουλεύτρια του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, όσο και η ανεξάρτητη βουλεύτρια, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, σχολόαζπυν τόσο τη στάση της εν λόγω αξιωματούχου, όσο και τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου έγραψε:

Αγαπητέ @Christodulides η παραίτηση της αξιωματούχου που αρνήθηκε το επαναληπτικό alcotest θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη.Ποινικό αδίκημα λέει η νομοθεσία μας.Σκεφτειτε να συνέβαινε αυτό στην Αγγλία η την Γαλλία. θα έπρεπε άμεσα να υποβάλει την παραίτηση της.Δεδομένο. Αλλιώς πρέπει εσείς να τη ζητήσετε. Αξιωματούχοι που δεν σέβονται τους νόμους τους κράτους δεν μπορούν να υπηρετούν το κράτος. Οι προσωπικές τους σχέσεις δε με τη Νομική Υπηρεσία δεν τους δίνει ελευθέρα συμπεριφοράς.

Έτσι εξαθλιώθηκε το κύρος της αστυνομίας. ο @SteliosPapathe2 πρέπει να επαινέσει τους αστυνομικούς που επέδειξαν θάρρος γιατί δυστυχώς τα αυτονόητα στον τόπο μας είναι δυσνόητα.Και ελπίζω να μην τους ασκηθούν πιέσεις για να αλλάξουν την θέση τους πράγμα που θα εκθέσει τους πάντες και τον Υπουργό Δικαιοσύνης μαζί.

Η άποψη ότι οποιοσδήποτε αξιωματούχος είναι υπεράνω του νόμου και των σωμάτων ασφαλείας του κράτους διαβρώνει την ίδια την πολιτεία και τις αρχές της.Αυτό πρέπει να είναι αυτονόητο.Η πολιτική ηθική έχει καταρρακωθεί τελείως με τέτοιες συμπεριφορές. Θέλετε να ανακτήσετε το χαμένος κύρος αρχίστε από αυτές τις βασικές και ουσιώδεις συμπεριφορές. Αλλιώς εκτεθειμένος θα μείνει ο Πρόεδρος, η αστυνομία που θα αποδείξει ότι δεν σέβεται τον εαυτό της , άρα ποιος τους παίρνει σοβαρά πλέον, και ο Υπουργός δικαιοσύνης.

Η ανάρτηση της Αλεξάνδρας Ατταλίδου