Έντονα καιρικά φαινόμενα στη Λεμεσό – Χωρίς ρεύμα αρκετές περιοχές – κλειστά σχολεία

Χαλασμός Κυρίου στη Λεμεσό και ειδικά στον Δήμο Λευκωσίας λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν τη περιοχή σήμερα τα ξημερώματα.

Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο δήμαρχος Γερμασόγειας, Κυριάκος Ξυδιάς, ανέφερε ότι στις περιοχές “Πανιώτης” και “Ποταμιού”, πέραν των πενήντα κατοικιών και επαγγελματικών υποστατικών, υπέστησαν σοβαρές ζημιές, από το πέρασμα ανεμοστρόβιλων και την έντονη χαλαζόπτωση.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι τουλάχιστον τέσσερα με πέντε σπίτια δεν είναι κατοικήσιμα, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες – από το μένος της φύσης – ολόκληρος ο εξοπλισμός κατοικιών βρέθηκε στο δρόμο

Ανέφερε ότι ξηλώθηκαν στέγες σπιτιών και φωτοβολταϊκά συστήματα, ενώ θρυμματίστηκαν παράθυρα κατοικιών. Από θραύσματα γυαλιού, τραυματίστηκε πολίτης ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για περίθαλψη

Ο κύριος Ξυδιάς είπε, ακόμη, ότι αποκόπηκαν πάσσαλοι της ηλεκτρικής και δέντρα, μετακινήθηκαν διαφημιστικές πινακίδες και κατέρρευσε γερανός.

Προσωρινά έκλεισε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού και του παραλιακού δρόμου Γερμασόγειας, εξαιτίας πτώσης αντικειμένων

Προκλήθηκαν, επίσης, τροχαία ατυχήματα, χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί.

Η αστυνομία καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στη Λεμεσό, κυρίως στην περιοχή Γερμασόγειας, διαβεβαίωσε ο αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού, Ανδρέας Αγγελίδης.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ανέφερε ότι καταβάλλεται προσπάθεια για καθαρισμό του οδοστρώματος σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Λευκωσίας, ώστε οι πολίτες να διακινούνται χωρίς προβλήματα. Για τον σκοπό αυτό, πρόσθεσε, έγινε και ανάκληση προσωπικού του τμήματος Τροχαίας Λεμεσού.

Απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να ακολουθούν τις υποδείξεις της αστυνομίας και να μην επιχειρήσουν τη μετακίνηση καλωδίων που βρίσκονται στο δρόμο. Σημείωσε πως τέτοιου είδους περιστατικά, θα τύχουν χειρισμού από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Μιλώντας επίσης στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας, Παναγιώτης Λιασίδης, τόνισε ότι υπάρχει άμεση ενεργοποίηση της Υπηρεσία στην επαρχία Λεμεσού.

Ανέφερε ότι εδώ και αρκετές ώρες, βρίσκονται στους δρόμους 14 διασώστες που επιχειρούν να καθαρίσουν πολλούς δρόμους, όπου έχουν συγκεντρωθεί πέτρες, λάσπες, δέντρα και άλλα αντικείμενα.

Πηγή: RIK