Έντονα καιρικά φαινόμενα σε Λευκωσία και Λεμεσό – Κλειστοί δρόμοι

Έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν σήμερα τα ξημερώματα σε περιοχές στη Λευκωσία και Λεμεσό, με καταρρακτώδεις βροχές και χαλαζόπτωση.

Τα φαινόμενα τα οποά  ήταν εντονότερα στις επαρχίες Λευκωσίας και Λεμεσού ξεκίνησαν από τις 2 τα ξημερώματα και μετά.

Στην επαρχία Λευκωσίας,  είχαμε, πτώσεις δένδρων και ζημιές σε υποστατικά, ενώ αρκετοί δρόμοι πλημμύρισαν.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης και χαλαζόπτωσης, στην επαρχία Λευκωσίας, οι πιο κάτω δρόμοι είναι κλειστοί για την τροχαία κίνηση.

– Λεωφόρος Λάρνακος,
– Οδός Αμμοχώστου (παρά το Σομπάζ),
– Οδός Αλεξανδρουπόλεως (Στρόβολο),
– Οδός Σπύρου Κυπριανού (Στρόβολο)
– Επίσης, τα φώτα τροχαίας (Πρώην υπεραγορά Ορφανίδη) παρουσιάζουν βλάβη.

Επί ποδός από τα ξημερώματα η Πυροσβεστική για άντληση υδάτων από υπόγεια και απεγκλωβισμό προσώπων από παγιδευμένα από τους πλημμυρισμένους δρόμους οχήματα.

Στην επαρχία Λάρνακας έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν στις περιοχές Κοφίνου και Ζυγίου, όπου υπήρξαν πτώσεις δένδρων.

Σε μία περίπτωση στην Κοφίνου, δένδρο απεκόπη λόγω των ανέμων και έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο που εκείνη τη στιγμή περνούσε στο δρόμο, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί ο οδηγός.

Στη Λεμεσό πλημμύρισαν δρόμοι, ενώ σημειώθηκαν ζημιές σε σπίτια και υποστατικά και αυτοκίνητα όταν μεταλλικές κατασκευές και ηλιακοί θερμοσύφωνες υφαρπάγησαν λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ υπήρξαν και πτώσεις δένδρων σε δρόμους και υποστατικά.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν και το Τραχώνι, το Πεντάκωμο, την Παρεκκλησιά,, το Πισσούρι, την Πάχνα και τη Λάνεια.

Οι δυνατοί άνεμοι ξερίζωσαν πάσσαλους της ΑΗΚ με αποτέλεσμα να σημειωθούν ζημιές στο δίκτυο της ΑΗΚ.

Χωρίς ρεύμα έμειναν αρκετές περιοχές στην πόλη της Λεμεσού, στην τουριστική περιοχή της Γερμασόγειας, καθώς και οι κοινότητες Μονή, Μοναγρούλι, Παρεκκλησιά, Άγιος Τύχωνας, Κάτω Πολεμίδια, Φασούρι, Ύψωνας, και κοινότητες του Ακρωτηρίου.

Συνεργεία της ΑΗΚ εργάζονται προς αποκατάσταση των ζημιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δρόμοι Παλώδειας-Αγρού, Αγίας Παρασκευής-Αγρού και Λάνειας-Τριμίκλινης, έχουν καταστεί επικίνδυνοι λόγω κατολισθήσεων όγκων χώματος.