Ένταση στο Ρίο ντε Ζανέιρο – Καταγγελίες για αληθινά πυρά από αστυνομικό

Ξένοι ανταποκριτές υποστηρίζουν πως έχουν μαγνητοσκοπήσει αστυνομικό να χρησιμοποιεί αληθινά πυρά σε διαδήλωση στο Ρίο ντε Ζανέιρο.

Η σχετικά μικρή διαδήλωση στιγματίστηκε από βίαιες συγκρούσεις, και είχε διοργανωθεί παράλληλα με αγώνα για το Μουντιάλ στο κοντινό στάδιο Μαρακάνα το βράδυ της Κυριακής.

Ανάλογες διαδηλώσεις, με συνθήματα που στρέφονταν μεταξύ άλλων και εναντίον του κόστους της αθλητικής διοργάνωσης, είχαν διοργανωθεί και στην Μπραζίλια και το Πόρτο Αλέγκρε, με εξίσου μικρή προσέλευση ωστόσο.

Η διαδήλωση στο Ρίο γρήγορα εκτυλίχθηκε σε βίαιες συγκρούσεις με την αστυνομία. Στις χαοτικές σκηνές που ακολούθησαν, απεσταλμένος του Αssociated Press κατέγραψε σε βίντεο αστυνομικό που εμφανίζεται, ενώ βρίσκεται σε μοτοσυκλέτα, να πυροβολεί με όπλο που ρίχνει αληθινά πυρά.

Δεύτερος άνδρας με πολιτικά, που ισχυρίστηκε επίσης ότι ήταν αστυνομικός, έριξε επίσης στον αέρα δύο φορές, σύμφωνα με το πρακτορείο. Το AP δεν θεωρεί βέβαιο ότι ο δεύτερος όντως ήταν αστυνομικός.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ρίο ανέφεραν ότι «θα ερευνήσουν άμεσα το περιστατικό» εάν επιβεβαιώσουν το περιεχόμενο του βίντεο.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, στη διαδήλωση τραυματίστηκε και ένας δημοσιογράφος. Οι αναφορές μιλούν για μέχρι 500 διαδηλωτές σε κοντινή απόσταση στο στάδιο Μαρακάνα την ώρα του αγώνα Αργεντινής-Βοσνίας, το οποίο και είχε αποκλειστεί από σχεδόν 3.000 μέλη των δυνάμεων ασφάλειας.

Check Also

Λαβρόφ: Συζητάμε σοβαρές προτάσεις για το τέλος της σύγκρουσης

Εάν υπάρχει μια σοβαρή πρόταση για το πώς θα σταματήσει η σύγκρουση στην Ουκρανία, η …

ΗΠΑ: Χάρι και Μέγκαν βραβεύτηκαν λίγο πριν την πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «βόμβα» του Netflix

Ο πρίγκιπας Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν παρέλαβαν βραβείο για την προάσπιση των ανθρωπίνων …