Ένταλμα σύλληψης για Βρετανοκύπριο επιχειρηματία στη Γλασκώβη

Ένταλμα σύλληψης εξέδωσε το δικαστήριο της Γλασκώβης σε βάρος του 45 χρονου επιχειρηματία Μάικλ Βουδούρη, ο οποίος δεν εμφανίστηκε χθες στο δικαστήριο της πόλης, όπου επρόκειτο να αναγγελθεί η ποινή του, για την εμπλοκή του σε δύο υποθέσεις ξεπλύματος χρήματος.

Ο κυπριακής καταγωγής Βρετανός επιχειρηματίας είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και καταβολή εγγύησης. Χθές αναμένονταν να παραστεί στο δικαστήριο προκειμένου να του απαγγελθεί η ποινή που οφείλει να εκτίσει μετά την παραδοχή της ενοχής του.

Ωστόσο ο συνήγορός του ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε να έρθει σε επικοινωνία μαζί του. Σύμφωνα με πληροφορίες της οικογένειάς του ο Βουδούρης έχει διαφύγει στην Αγγλία, όπου υποτίθεται ότι θα έβλεπε τους εκεί δικηγόρους του.

Ο Βουδούρης είχε ομολογήσει πως είχε κρύψει σε λογαριασμούς στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Ελβετία πάνω από 10 εκατομμύρια λίρες που είχαν προέλθει από την είσπραξη ΦΠΑ επί εικονικών ενδοευρωπαϊκών συναλλαγών. Οι συναλλαγές φέρονταν να είχαν γίνει από την εταιρεία εξαρτημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών Q-Tech Distribution Ltd με έδρα τη Γλασκώβη.