Ένοχος ο Ηλίας Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης για μαστροπεία

Την ετυμηγορία του ανακοίνωσε το δικαστήριο για την υπόθεση της 12χρονης, υιοθετώντας τελείως διαφορετικό σκεπτικό από αυτό της εισαγγελέως. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο για βιασμό τον Ηλία Μίχο και αθώα την μητέρα.

Την ενοχή του 55χρονου ιδιοκτήτη μίνι μάρκετ για βιασμό, κατάχρηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη, πορνογραφία ανηλίκου (κατείχε και διένειμε το υλικό μέσω πληροφορικών συστημάτων), για Μαστροπεία και για παράνομη κατοχή όπλων αποφάσισε το μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Τον έκρινε αθώο μόνο για την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων.

Η μητέρα της ανήλικης κρίθηκε αθώα για πορνογραφία και για μαστροπεία. Ενοχή κρίθηκε μόνο για πλημμεληματική εκβίαση. Η μητέρα ξέσπασε σε κλάμματα στο άκουσμα της απόφασης.

Οι δικαστές έκριναν ένοχο τον επονομαζόμενο «Μιχάλη» για τις πράξεις της διακεκριμένης μαστροπείας και της παιδικής πορνογραφίας, ενώ αθωώθηκε για το αδίκημα της απόπειρας γενετήσιων πράξεων με την ανήλικη.

Το δικαστήριο έκρινε, κατά πλειοψηφία, ένοχους 16 κατηγορούμενους, που είχαν το ρόλο του «πελάτη» για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης έναντι αμοιβής, που επισύρει ποινή έως 15 έτη και χρηματική ποινή.

Επιπλέον, ένας κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για παιδική πορνογραφία.

Έξι κατηγορούμενοι κηρύχθηκαν αθώοι για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης τετελεσμένης ή σε απόπειρα.