Ένοχοι τρεις νεαροί για το θάνατο του Παναγιώτη – «Το καλύτερο μνημόσυνο»

Ένοχοι τρεις νεαροί για το θάνατο του Παναγιώτη – «Το καλύτερο μνημόσυνο»

Απόφαση σταθμός: Τρεις νεαροί από τους Τρούλους,  κρίθηκαν ένοχοι από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, για τον θάνατο του Παναγιώτη Στεφανή ο οποίος απεβίωσε τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 16 ετών.

Κατά τη διάρκεια της κεκλεισμένων των θυρών διαδικασίας το δικαστήριο αποφάσισε ότι τρείς από τους τέσσερις κατηγορούμενους είναι ένοχοι για το αδίκημα της πρόκλησης θανάτου εξ αμελείας, ενώ ο τέταρτος κρίθηκε αθώος για το συγκεκριμένο αδίκημα. Οι ηλικίες των κατηγορουμένων ανέρχονται από 16-18 ετών.

Το δικαστήριο επιφύλαξε την ανακοίνωση των ποινών σε μεταγενέστερο στάδιο, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία αγορεύσεων για μετριασμό των ποινών από τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Το Δικαστήριο όρισε την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, ως ημερομηνία κατά την οποία οι συνήγοροι υπεράσπισης των τριών κατηγορουμένων θα αγορεύσουν για μετριασμό της ποινής των πελατών τους.

Σημειώνεται ότι στη σημερινή διαδικασία παρόντες στο Δικαστήριο ήταν οι γονείς τόσο του Παναγιώτη Στεφανή όσο και των τεσσάρων κατηγορουμένων.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Ανδρέας Χρίστου, έκανε λόγο για μια ιστορική απόφαση. «Για την οικογένεια και για εμένα απονεμήθηκε Δικαιοσύνη. Είναι το καλύτερο μνημόσυνο για τον Παναγιώτη. Επειδή όμως υπάρχει και το περιθώριο έφεσης, δεν θα ήθελα να προβώ σε περαιτέρω δηλώσεις», σχολίασε.