Ένοχη για το αδίκημα της δημόσιας βλάβης, κρίθηκε η 19χρονη βρετανίδα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, έκρινε ένοχη  πέραν πάσης αμφιβολίας, την 19χρονη από την Βρετανία, η οποία κατηγορείται για το αδίκημα της δημόσιας βλάβης ύστερα από ψευδή καταγγελία της ότι βιάστηκε από 12 Ισραηλινούς στην Αγία Νάπα.

Η 19χρονη είχε προβεί σε καταγγελία στην Αστυνομία στις 17 Ιουλίου για βιασμό της από τους Ισραηλινούς, με αποτέλεσμα 7 από αυτούς, να συλληφθούν.

Η συνήγορος υπεράσπισης αγόρευσε για μετριασμό της ποινής και ο δικαστής όρισε την 7η Ιανουαρίου ως την ημερομηνία για την επιβολή ποινής.

«Ο βιαστής είσαι εσύ»

Έξω από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας από γυναίκες μέλη της οργάνωσης «Δίκτυο Ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών».

Το Δίκτυο υποστηρίζει ότι η 19χρονη Βρετανίδα αποτελεί θύμα της πατριαρχικής κοινωνίας και ότι έχει κακοποιηθεί από την ημέρα της καταγγελίας της από την Αστυνομία, τη Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ.

Μέλη του Δικτύου, εισήλθαν στην αίθουσα του Επαρχιακού Δικαστηρίου για να παρακολουθήσουν τη διαδικασία, ενώ μετά την ανακοίνωση της απόφασης, συνέχισαν έξω τη διαμαρτυρία τους. Φορώντας μάσκες για να καταδείξουν τη φίμωση των γυναικών, φώναξαν συνθήματα όπως «ο βιαστής είσαι εσύ» και άλλα.