Ένα εκ. παιδιά που γεννιούνται πρόωρα δεν καταφέρνουν να επιβιώσουν

15 εκατομμύρια παιδιά γεννιούνται πρόωρα ενώ γύρω στο ένα εκατομμύριο από αυτά δεν καταφέρνουν να επιβιώσουν ανέφερε χθες στην ομιλία του, στο πλαίσιο του 4ου παγκοσμίου συνεδρίου Ελλήνων και Κυπρίων Ιατρών της διασποράς που διεξάγεται στο ξενοδοχείο Ιντερκοντινένταλ στην Πάφο ο Κύπριος ερευνητής Δρ. Κύπρος Νικολαΐδης .

 

Οι πρόωροι τοκετοί, σημείωσε, αυξήθηκαν στις ΗΠΑ τα τελευταία 20 χρόνια από το 5% στο 15% ενώ στην Ε.Ε. το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 5%.

Ο βασικός λόγος, όπως εξήγησε που αυξάνονται τα ποσοστά πρόωρου τοκετού είναι ότι μέχρι σήμερα δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τις γυναίκες υψηλού κινδύνου και το φάρμακο το οποίο έχει αποδειχθεί, όπως είπε, ότι μειώνει την προωρότητα, δεν δίνει αρκετά κέρδη στις φαρμακευτικές εταιρείες.

Αυτοί που κατηγορούν για τρομοκρατία, κατέληξε, είναι οι μεγαλύτεροι παγκόσμιοι τρομοκράτες αφού ο πρόωρος τοκετός σκοτώνει ένα εκατομμύριο μωρά ιδιαίτερα σε αναπτυσσόμενες χώρες. Και αυτοί οι θάνατοι, συμπλήρωσε, θα μπορούσαν να ελαττωθούν αν κυβερνήσεις και φαρμακευτικές εταιρείες στον αναπτυγμένο κόσμο έπαιρναν διαφορετικές αποφάσεις.