Ένα ακόμη κρίσιμο “τετ-α-τετ” Σαμαρά-Μέρκελ στο Βερολίνο

Με την Καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ θα συναντηθεί σε λίγη ώρα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Είναι η δεύτερη επίσκεψη στο Βερολίνο μέσα σε τέσσερις μήνες, μετά την μεταστροφή, όπως εκτιμούν στην ελληνική κυβέρνησης, του αρνητικού κλίματος για την Ελλάδα.

Στην ομιλία του στο ετήσιο πολιτικοοικονομικό συνέδριο που οργανώνει ο εκδοτικός όμιλος Die Welt, ο κ. Σαμαράς έδωσε έμφαση στη στενή ελληνο-γερμανική οικονομική συνεργασία, καθώς και στα βήματα που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να ανακτήσει τη χαμένη της αξιοπιστία. Με «όχημα» τη σκληρή λιτότητα, είπε ο πρωθυπουργός, η χώρα έχει κάνει άλματα στον πίνακα ανταγωνιστικότητας και σύντομα  η επιτυχία της Ελλάδας θα είναι και επιτυχία της  Ευρώπης.

Ιδιαίτερα και με έμφαση ήταν η αναφορά του πρωθυπουργού στη «μεγάλη ελληνική προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα σταθερό φορολογικό περιβάλλον»  καθώς και στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που θα δρομολογηθεί σύντομα, ενώ κάλεσε τους υποψήφιους επενδυτές να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα, καθώς ανοίγει με γρήγορες διαδικασίες ο δρόμος  των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών.