Ένας αριστερός κουμουνιστής πρόεδρος, είναι δυνατόν να θέλει οδηγό και γραμματέα;

Φεύγοντας από την πολιτική κονίστρα, αυτό που πρέπει να παίρνουν μαζί τους οι πολιτικοί άνδρες είναι ο σεβασμός και η αναγνώριση του έργου τους. Οι εποχές των προσωπικών «σοφέρ» και  των γραμματέων που κουβαλούσαν τις τσάντες και κρατούσαν σημειώσεις, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί…

Γιαυτό και το αίτημα του νυν προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ξαφνιάζει δυσάρεστα… Ειδικά, γιατί πρόκειται για έναν πολιτικό που προέρχεται από τα σπλάχνα της αριστεράς . Το αίτημα του κ. Χριστόφια είναι να του παραχωρήσει το κράτος, όταν αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο, προσωπικό οδηγό και γραμματέα.

Ίσως το κόστος της δαπάνης δεν είναι μεγάλο. Είναι μεγάλα όμως τα ηθικά ζητήματα που θέτει το αίτημα… εν μέσω ενός αγώνα για να σωθεί η οικονομία που βουλιάζει, εν μέσω ανεργίας που μαστίζει, εν μέσω μισθών και επιδομάτων που κόβονται, αφήνοντας τους πολίτες αυτής της χώρας έρμαια των καιρών.

Ένας αριστερός πρόεδρος , κύριε πρόεδρε, δεν χρειάζεται ούτε οδηγό,  ούτε γραμματέα. Η πατρίδα του οφείλει τη σύνταξη που δικαιούται, για να ζει αξιοπρεπώς.