Έλληνας ο εξυπνότερος άνθρωπος στον κόσμο

Την φήμη ότι οι Έλληνες συγκαταλέγονται μεταξύ των ανθρώπων με υψηλό πνευματικό επίπεδο, επιβεβαίωσε η διάκριση του Θεσσαλονικιού Ψυχιάτρου Ευάγγελου Κατσιούλη, ο οποίος φιγουράρει πρώτος στη λίστα του «World Genius Directory», δηλαδή των εξυπνότερων ανθρώπων του κόσμου.Συγκεκριμένα ο Ευάγγελος Κατσιούλης πέτυχε 198 μονάδες στο τεστ νοημοσύνης (IQ) στο οποίο υποβλήθηκε, αφήνοντας δεύτερο τον Αμερικάνο Rick Rosner, με 192 μονάδες. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τον δείκτη νοημοσύνης του κύριο Κατσιούλη, κατέχει ένας στο δισεκατομμύριο, με άλλα λόγια ο αριθμός των ατόμων παγκοσμίως που έχουν τόσο υψηλό δείκτη νοημοσύνης είναι δυνατόν να μετρηθεί στα δάκτυλα των χεριών.

Οι σπουδές του κύριου Κατσιούλη εκτείνονται στον τομέα της Φιλοσοφίας και της Ψυχοφαρμακολογίας, ενώ ο ίδιος ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη στο τμήμα Ιατρικής Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου .

Με βάση δημοσίευμα της εφημερίδας “Espresso” , ο κ. Κατσιούλης ανακάλυψε τυχαία ότι ο δείκτης νοημοσύνης του είναι κατά πολύ υψηλότερος από αυτόν του μέσου ανθρώπου, με τον ίδιο να δηλώνει ότι “Στο σχολείο είχα κάποιες ενδείξεις, καλές επιδόσεις, καλές θέσεις σε διαγωνισμούς, στις πανελλήνιες… αλλά ήταν πριν από κάποια χρόνια, όταν μπήκα σε μια ιστοσελίδα όπου μου εμφανίστηκε μια από τις διαφημίσεις για τεστ νοημοσύνης..και το έκανα. Πήγα πολύ καλά. Μπήκα σε ένα ακόμα σάιτ και άρχισα να μετέχω σε λέσχες” .

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το μέσο σκορ που παρατηρείται στις  σχετικές μετρήσεις είναι 100, ενώ όσοι συγκεντρώνουν 140 μονάδες θεωρείται ότι πετυχαίνουν μία αρκετά υψηλή βαθμολογία. Η συγκέντρωση ωστόσο 160 μονάδων και πλέον αποτελεί, όπως είναι εξάλλου φυσικό, χαρακτηριστικό μίας ιδιοφυΐας!