Έληξε η έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων

Η σημερινή έκτακτη σύνοδος Πρυτάνεων και προέδρων Διοικουσών Επιτροπών Πανεπιστημίων, εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα,σε μια συνεδρία που κράτησε ως αργα σε αίθουσα του Ε.Μ.Πολυτεχνείου, στο Λαύριο.

Στα λειτουργικά προβλήματα των Πανεπιστημίων, και στα προβλήματα με τις αρμοδιότητες των μελών των Συμβουλίων Διοίκησης, αλλά και στα οικονομικά προβλήματα των ιδρυμάτων, με αφορμή τα συνεχώς μειούμενα κονδύλια, αναφέρθηκαν οι πρυτάνεις, ενώ συζητήθηκαν και τα ζητήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του σχεδίου « Αθηνά».

Οι συζητήσεις έγιναν παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Αθ. Κυριαζή, ο οποίος επισήμανε, για άλλη μια φορά, ότι ο διάλογος, για το σχέδιο «Αθηνά», είναι εν εξελίξει και σ΄αυτόν θα συζητηθούν όλα τα ζητήματα που τίθενται μέχρι, στις αρχές Μαρτίου που θα καταλήξει το υπουργείο στην οριστική εισήγηση του.

Το ψήφισμά των πρυτάνεων επισημαίνει: “Η λειτουργία των Πανεπιστημίων έχει απορρυθμιστεί λόγω των ήδη διαπιστωμένων θεσμικών ζητημάτων, που ανέκυψαν, από την εφαρμογή των νόμων 4009/2011 και 4076/2012 (σ.σ. οι νόμοι για την ανώτατη εκπαίδευση) και τα οποία πλήττουν την αυτοδιοίκηση των Ιδρυμάτων και την διασφάλιση των όρων της εύρυθμης λειτουργίας τους”.