Έλενα Ράπτη: «Εγώ σήμερα κοινώνησα και θα συνεχίσω – Η Θεία Κοινωνία θεραπεύει»

«Εγώ σήμερα κοινώνησα, και θα συνεχίσω να κοινωνώ» δήλωσε η Έλενα Ράπτη εν μέσω ανησυχίας για τη μετάδοση του κοροναϊού και του θέματος που έχει ανοίξει για τη Θεία Κοινωνία.

Η βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας μίλησε στο Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr για την μετάδοση του κορωνοϊού μέσω της Θείας Κοινωνίας, ξεκαθάρισε πως δεν μιλάει ως γιατρός, και είπε ότι για τους πιστούς η Θεία Κοινωνία είναι Σώμα και Αίμα Χριστού.

«Εγώ σήμερα κοινώνησα, και θα συνεχίσω να κοινωνώ» δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Ράπτη, καταλήγοντας ότι «όταν υπάρχει βαθιά πίστη η Θεία Κοινωνία θεραπεύει».

«Πόλεμος» για τη Θεία Κοινωνία και τον κοροναϊό – Αντιδρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί
Την φωνή της λογικής υψώνουν οι Νοσοκομειακοί Γιατροί για τη Θεία Κοινωνία και την πιθανότητα μετάδοσης του κοροναϊού.

Την έντονη αντίδραση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), προκάλεσαν οι δηλώσεις της λοιμωξιολόγου Ελένης Γιαμαρέλλου, η οποία χθες είπε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι αδίκως υπάρχει ανησυχία για τη μετάδοη του κοροναϊού μέσω της Θείας Κοινωνίας. (Τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν και κοινωνούν τακτικά, δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο»).

Οι Νοσοκομειακοί Γιατροί κάνουν… επίκληση στη λογική και την επιστήμη, καταδικάζουν τις «δημόσιες δηλώσεις κάποιων γιατρών που με απαράδεκτο τρόπο υποτάσσουν την επιστημονική αλήθεια στις προσωπικές θρησκευτικές τους πεποιθήσεις» και επαναλαμβάνουν τον τρόπο μετάδοσης του κοροναϊού.