Έλεγχοι Αστυνομίας στη Λεμεσό – 78 καταγγελίες – 3 συλλήψεις- 18 κατασχέσεις οχημάτων

Έλεγχοι Αστυνομίας στη Λεμεσό – 78 καταγγελίες – 3 συλλήψεις- 18 κατασχέσεις οχημάτων

Στο πλαίσιο της πρόληψης σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων καθώς επίσης και την αποτροπή και καταστολή οχληρίας και νεανικής παραβατικότητας, μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, διενήργησαν χθες βράδυ και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στοχευμένους έλεγχους σε διάφορα σημεία της Λεμεσού.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, καταγγέλθηκαν 78 οδηγοί για διάφορες τροχαίες παραβάσεις, ενώ κατασχέθηκαν τέσσερα αυτοκίνητα, 10 μοτοσικλέτες, 3 μοτοποδήλατα και μια τετράτροχη μοτοσικλέτα, αφού φέρονται να έχουν υποστεί μηχανικές τροποποιήσεις, δεν έφεραν πινακίδες εγγραφής, δεν έφεραν τα έγγραφα τους ενώ φέρονται να είχαν προβεί και σε διάφορες σοβαρές τροχαίες παραβάσεις.

Σημειώνεται ότι, κατά τη διάρκεια των έλεγχων, σε μια περίπτωση, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη τριών προσώπων για υπόθεση επίθεσης εναντίον αστυνομικού, αντίστασης κατά τη νόμιμη σύλληψη, απειλής χρήσης βίας, ανησυχίας και παρεμπόδισης αστυνομικού κατά την εκτέλεση του καθήκοντος του.

Συγκεκριμένα, μέλη της Αστυνομίας είχαν ανακόψει για έλεγχο, μοτοσικλέτα που οδηγούσε 38χρονος, ο οποίος φέρεται να μην φορούσε προστατευτικό κράνος και η μοτοσικλέτα δεν έφερε πινακίδες εγγραφής.

Αμέσως μετά την ανακοπή ο 38χρονος φέρεται να άρχισε να αντιδρά προκαλώντας ανησυχία ενώ έσπρωξε τον αστυνομικό ο οποίος τον συνέλαβε για τα πιο πάνω αυτόφωρα αδικήματα. Δεύτερος αστυνομικός προσέγγισε το σημείο για να βοηθήσει τον πρώτο αστυνομικό αφού ο 38χρονος φέρεται να προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψη.

Ταυτόχρονα, πρόσωπο ηλικίας 17μισι ετών φέρεται να παρεμπόδιζε τους αστυνομικούς κατά την εκτέλεση του καθήκοντος τους, ενώ τρίτο πρόσωπο ηλικίας 28 ετών, φέρεται να καταφερόταν κατά των μελών της αστυνομίας και να προκαλούσε ανησυχία. Και τα τρία πρόσωπα συνελήφθησαν, οδηγήθηκαν στα γραφεία του Τμήματος Μικροπαραβάσεων Λεμεσού όπου κατηγορήθηκαν γραπτώς για να κλητευθούν ενώπιον Δικαστηρίου.

Το Τμήμα Μικροπαραβάσεων Λεμεσού σε συνεργασία με την Τροχαία Λεμεσού συνεχίζουν τις εξετάσεις.