Έκτακτη σύσκεψη συγκαλεί ο Α. Σαμαράς στο Μαξίμου

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καλεί εκτάκτως το μεσημέρι σε σύσκεψη  στο Μαξίμου ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Στόχος, σύμφωνα με πληροφορίες, να κλείσει το συντομότερο δυνατόν η συμφωνία με την τρόικα αλλά και να διασφαλιστεί η ψήφιση του πακέτου των μέτρων στη Βουλή ,με όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες για τη συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης,  ώστε να προχωρήσει η εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο μεγαλύτερος σκόπελος που προσπαθεί να ξεπεράσει η κυβέρνηση είναι οι απαιτήσεις της τρόικας για λήψη σκληρών μέτρων στα εργασιακά, τα οποία και θα βρεθούν στο επίκεντρο της σύσκεψης. Το θέμα έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατικής Αριστεράς, καθώς αυξάνονται οι φωνές βουλευτών που απειλούν ότι θα καταψηφίσουν το επώδυνο για το λαό πακέτο μέτρων.

Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας, Γιάννης Στουρνάρας και Γιάννης Βρούτσης ενώ δεν αποκλείεται να κληθούν και υπουργοί που σχετίζονται άμεσα με τα νομοσχέδια που προωθούνται προς ψήφιση, όπως ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης και Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.