Έκτακτη σύσκεψη στο Υπ. Δικαιοσύνης για το οργανωμένο έγκλημα και την οπαδική βία


Τα τελευταία γεγονότα που αφορούν στο οργανωμένο έγκλημα και την οπαδική βία ήταν το αντικείμενο έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα με πρωτοβουλία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μάριος Χαρτσιώτης, ο Αρχηγός της Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο Υπαρχηγός της Αστυνομίας κ. Δημήτρης Δημητρίου, οι επικεφαλής των Αστυνομικών Διευθύνσεων των πόλεων και της Μηχανοκίνητης Μονάδας Άμεσης Δράσης (ΜΜΑΔ), καθώς και λειτουργοί του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ενδελεχής ανταλλαγή απόψεων για αντιμετώπιση της έξαρσης των τελευταίων περιστατικών που αφορούν στο οργανωμένο έγκλημα και τη βία στους αγωνιστικούς χώρους και κατατέθηκαν εισηγήσεις από την Αστυνομία για λήψη άμεσων αποτρεπτικών μέτρων.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως χαρακτήρισε την κατάσταση πολύ δύσκολη και τόνισε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν και να προληφθούν γεγονότα όπως αυτά των τελευταίων ημερών, τα οποία δημιουργούν το αίσθημα ότι το επίπεδο ασφάλειας είναι χαμηλό.

Πρόσθεσε ότι η Αστυνομία γνωρίζει καλύτερα τις επιχειρησιακές της δυνατότητες και ζήτησε εισηγήσεις προς άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης τόσο από την ηγεσία της Αστυνομίας όσο και από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις των πόλεων. Ζήτησε δε όπως τα προβλήματα αντιμετωπιστούν αμέσως και με αποφασιστικό τρόπο.

Η Ηγεσία της Αστυνομίας ανέλαβε να εξετάσει επιχειρησιακά τη δυνατότητα εφαρμογής των μέτρων που συζητηθήκαν κατά τη διάρκεια της σύσκεψης και να επανέλθει άμεσα στον Υπουργό για υλοποίησή τους.