Έκτακτη σύσκεψη για τους απαχθάντες Μητροπολίτες στη Συρία

Νέα σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών πριν από λίγη ώρα προκειμένου να αξιολογηθούν τα δεδομένα και να καθορισθούν τα επόμενα βήματα και τις ενέργειες της ελληνικής πλευράς σχετικά με την υπόθεση της απαγωγής των Ελληνορθόδοξου και Συρορθόδοξου Μητροπολλιτών Χαλεπίου κ.κ. Παύλου και Γιοχάνα Ιμπραχίμ.

Οι δύο ιερωμένοι αγνοούνται την Τρίτη και δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη, ούτε έχει υπάρξει κάποια επικοινωνία μαζί τους.

Από την πρώτη στιγμή, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο Υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με ομολόγους του στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ αλλά και σε γειτονικές χώρες.

Επίσης έχει τακτική επαφή με τον Πατριάρχη Αντιοχείας, κ. Ιωάννη, τον επικεφαλής της συριακής αντιπολίτευσης, κ. Ζωρζ Σάμπρα, καθώς και με παράγοντες της περιοχής, προκειμένου να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των προσπαθειών απελευθέρωσης.

Σε κατάσταση συναγερμού έχει τεθεί ο μηχανισμός διαχείρισης κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, το δίκτυο του οποίου συλλέγει διαρκώς πληροφορίες και οι ελληνικές διπλωματικές αποστολές στις χώρες της Μέσης Ανατολής βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τις κυβερνήσεις των χωρών της περιοχής.

Το υπουργείο Εξωτερικών, στην ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι όσες πληροφορίες σχετικά με την τύχη των δύο Μητροπολιτών δημοσιοποιήθηκαν τα τελευταία 24ωρα δεν επιβεβαιώθηκαν και υπό την έννοια αυτή χρειάζεται ιδιαίτερα προσοχή ως προς την αξιολόγηση και διαχείριση του οποιουδήποτε στοιχείου.