Έκτακτη σύσκεψη για τα επεισόδια στο στάδιο «Ελευθερία – Τάσσος Παπαδόπουλος»

Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί για τα επεισόδια που προκλήθηκαν κατά τη διεξαγωγή του καλαθοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ στο γήπεδο «Ελευθερία – ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ» στη Λευκωσία.

Αυτό ανέφερε η Υπουργός Δικαιοσύνης, Άννα Προκοπίου σε δηλώσεις της στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του Sigma.

Η Υπουργός τόνισε ότι «πέραν τον δύο συλλήψεων, καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο. Δυστυχώς το συγκεκριμένο γήπεδο δεν έχει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Αυτό είναι ένα αίτημα της αστυνομίας. Μπορεί να υπάρχει μερίδιο ευθύνης της Αστυνομίας, αυτό θα το εξετάσουμε πώς έγινε. Αλλά πρέπει ομοσπονδίες και γήπεδα να επενδύσουν σε καλύτερες υποδομές για να βοηθήσουν στο έργο της αστυνομίας. Θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα εάν υπήρχε ένα σύστημα παρακολούθησης».

Πρόσθεσε ότι «κάποιοι αρνήθηκαν να δείξουν κάρτα οπαδού, υπήρχαν κάποιες αψιμαχίες, τελικά μπήκαν, ενώ μπήκαν και κάποιοι άλλοι παράνομα. Πρέπει να δω την έκθεση γεγονότων της Αστυνομίας. Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι τα φαινόμενα αυτά να μην ξανασυμβούν».

Επίσης μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 8:30, και κατά τη διάρκεια της οποίας θα τεθούν επί τάπητος τα γεγονότα στον χθεσινό αγώνα, ενώ θα μελετηθεί και το τι μέλλει γενέσθαι για αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.