“Έκρηξη” της Κωνσταντοπούλου: Η Βουλή δεν είναι εκδοτήριο παραγγελιών του Σόιμπλε

Η κίνηση της κυβέρνησης να καταθέσει δύο ογκώδεις τροπολογίες, λίγο πριν την προγραμματισμένη λήξη της συνεδρίασης των επιτροπών στη βουλή, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της πρόεδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.

«Δεν μπορεί να δεχθεί βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πως αυτές οι τροπολογίες θα ερχόταν την 11η ώρα και θα υπήρχε ελάχιστη ώρα για να συζητηθούν» τόνισε η Πρόεδρος της Βουλής, ζητώντας να αποσυρθούν οι τροπολογίες.

Από το βουλευτικό της έδρανο, η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Η Βουλή δεν είναι εκδοτήριο των παραγγελιών του Σόιμπλε.

Εάν είχαν ειδοποιηθεί εκείνα τα οποία η κυβέρνηση εξήγγειλε ως πρόθεσή της για συζήτηση στη Βουλή, σήμερα υποτίθεται ότι θα ήταν η συζήτηση στην Ολομέλεια η οποία θα ολοκληρωνόταν όπου νάναι.

Τι ήθελε η κυβέρνηση; Να είχε τελειώσει η διαδικασία και μετά η κυβέρνηση να κατέθετε τις ογκωδέστατες και εξέχουσας σημασίας τροπολογίες 100 σελίδων. Και οι βουλευτές πότε θα τοποθετούνταν;

Η Πρόεδρος της Βουλής κατέληξε λέγοντας ότι «στη μεγαλύτερη ΚΟ της Βουλής, αυτή του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν πάρα πολλοί βουλευτές που δεν εκφράζονται από την εισήγηση που έγινε εξ ονόματος της ίδιας. Αυτή η εισήγηση δεν έλαβε υπόψη τις τοποθετήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και αυτοί πρέπει να τοποθετηθούν”.