Έκπτωτος ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Οριστικά έκπτωτος κρίθηκε ο τέως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης με απόφαση του Αρείου Πάγου, για το πρόστιμο που μείωσε σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων.

Το περασμένο έτος, ο κ. Ψωμιάδης είχε καταδικαστεί για την εν λόγω υπόθεση από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση 1 έτους με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος και άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο κατά της καταδικαστικής απόφασης του εφετείου.

Ο Άρειος Πάγος, τον Ιανουάριο του 2012 έκανε δεκτή την αίτησή του και παρέπεμψε τον Ψωμιάδη σε νέα δίκη ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης, ωστόσο καταδικάστηκε για δεύτερη φορά  με την ίδια ποινή.

Μετά και τη δεύτερη καταδίκη του άσκησε και πάλι αναίρεση στον Άρειο Πάγο, η οποία συζητήθηκε το πρώτο δεκαήμερο του περασμένου Οκτωβρίου.

Χθές, ο Άριος Πάγος απέρριψε όλους τους λόγους αναίρεσης που προέβαλε ο κ. Ψωμιάδης, κρίνοντας ότι η απόφαση του Εφετείου έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

“Σέβομαι την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου γιατί σε καμία περίπτωση δεν παραβίασα τους νόμους, υπηρετώντας με συνέπεια τα καθήκοντά μου. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι μέχρι τέλους για να δικαιωθώ”, δήλωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης του Αρείου Πάγου.

“Έχω πίσω μου νωπό το 52% του λαού της Κεντρικής Μακεδονίας που με στηρίζει. Αυτή η αγάπη του λαού επί 32 χρόνια μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσω. Για την Πατρίδα, για την Ορθοδοξία, για τα παιδιά μας, για την ομογένεια, για τη Μακεδονία μας” τόνισε.