Έκπτωτος ο Ντάουνερ αν ευσταθούν οι πληροφορίες περί παρέμβασής του προς την Κομισιόν

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης δήλωσε σήμερα πως αν ευσταθούν οι πληροφορίες που κάνουν λόγο για παρέμβαση του Ειδικού Απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Αλεξάντερ Ντάουνερ προς την Κομισιόν με στόχο την αποτροπή διορισμού απεσταλμένου της ΕΕ για το Κυπριακό, τότε «προφανώς θέτει ο ίδιος εκ προοιμίου ως έκπτωτη την παρουσία του στην Κύπρο».

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της σημερινής μαθητικής παρέλασης για την 28η Οκτωβρίου, στη Λευκωσία, στην οποία εκπροσώπησε τον ΔΗΣΥ και κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες που φέρουν τον Αλεξάντερ Ντάουνερ να έχει στείλει επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στην οποία αναφέρει ότι ίσως δεν θα βοηθούσε ο διορισμός απεσταλμένου της ΕΕ για το Κυπριακό, ο κ. Τορναρίτης, αφού πρώτα υπέδειξε ότι ο κ. Ντάουνερ θα πρέπει να λειτουργεί ως ανεξάρτητος αξιωματούχος της διεθνούς κοινότητας στην  Κύπρο, δήλωσε πως αν ο κ. Ντάουνερ προχώρησε σε μια τέτοια ενέργεια «προφανώς θέτει ο ίδιος εκ προοιμίου ως έκπτωτη την παρουσία του στην Κύπρο.

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα σχετίζονται με την κάθοδο της Τρόικας στην Κύπρο και τις πληροφορίες που φέρουν την Τρόικα να εμμένει στις ιδιωτικοποιήσεις των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών, ο κ. Τορναρίτης ανέφερε πως είναι καλά γνωστό ότι η συγκεκριμένη πρόνοια βρισκόταν στο πρώτο Μνημόνιο και επεκτεινόταν προνοώντας πως αν η κατάσταση πραγμάτων οδηγηθεί στο σημείο που δεν θα εξυπηρετείται το δημόσιο χρέος τότε θα προχωρούσε η αποκρατικοποίηση ή μετοχοποίηση των τριών συγκεκριμένων ημικρατικών οργανισμών (ΑΗΚ, ΑΤΗΚ και Αρχής Λιμένων Κύπρου).

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ πρόσθεσε πως η Κυβέρνηση θα συζητήσει τα πάντα και θ’ αποφασίσει για το δημόσιο συμφέρον. «Χάριν του δημοσίου συμφέροντος και όχι χάριν λαϊκίστικων ή άλλων συνθημάτων»,  είπε.

Σε ό,τι αφορά την επέτειο του ΟΧΙ ο Νίκος Τορναρίτης είπε ότι το μήνυμα της σημερινής επετείου είναι πως «αν πετύχουμε την ενότητα στους στόχους και τη στρατηγική μπορούμε να χτυπήσουμε από τη μια την οικονομική κρίση και να απελευθερώσουμε και να επανενώσουμε την πατρίδα μας που είναι και  ο κορυφαίος εθνικός μας στόχος».