Έκλειψη Σελήνης στον Καρκίνο – Πως θα επηρεάσει τα ζώδια

Έκλειψη Σελήνης στον Καρκίνο – Πως θα επηρεάσει τα ζώδια

Χαρούμενη Πανσέληνος! Χαρούμενη έκλειψη της Σελήνης! Η Πανσέληνος του Ιανουαρίου λέγεται και Σελήνη των λύκων. Κρύες και πεινασμένες, οι αγέλες των λύκων αλυχτούσαν μέσα στη νύχτα γύρω απ’ τα χωριά των ινδιάνων.

Η Σελήνη θα ανατείλει στη δύση του ηλίου, θα φτάσει στο υψηλότερο σημείο τα μεσάνυχτα και θα δύσει με την ανατολή του ήλιου, σε όποια ζώνη ώρας κι αν βρίσκεστε.

Οι εκλείψεις μπορεί να είναι μερικές ή ολικές. Η σκιά της Γης αποτελείται από δύο μέρη: η σκιά που πέφτει απευθείας πίσω από τη Γη λέγεται Σκιά και η πιο αχνή που περιβάλλει την κύρια σκιά λέγεται παρασκιά. Αυτή η έκλειψη της Πανσελήνου είναι μερική (παρασκιά). Για την ακρίβεια, δεν θα δούμε άλλη ολική έκλειψη μέχρι τον Μάιο του 2021. Το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου θα μπορεί να δει αυτή την μερική έκλειψη.

Σεληνιακή Έκλειψη στον Καρκίνο και προβλέψεις για τα 12 ζώδια
ΚΡΙΟΣ

Καλείσαι να δεις κατάματα ότι πραγματικά συμβαίνει στην οικογενειακή σου ζωή και μπορεί να επηρεάζει την εικόνα σου στο ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο. Είναι σημαντικό να προσπαθήσεις να δώσεις λύσεις σε κυρίαρχα ζητήματα που προβληματίζουν το περιβάλλον σου, γεγονός είναι όμως ότι αυτό δεν είναι εύκολο και απλό να συμβεί. Αυτό που θα πρέπει να αντιληφθείς είναι ότι ήρθε η ώρα να αφήσεις πίσω σου ότι έχει λειτουργήσει ανασταλτικά στην προσωπική σου πορεία μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον και να μην διστάσεις να αλλάξεις ριζικά νοοτροπίες και συμπεριφορές που μπορεί να επηρεάσουν άμεσα τους γύρω σου αλλά και αυτό που βγάζεις προς τα έξω. Το κυριότερο είναι να αντιληφθείς ότι αλλάζοντας ριζικά στο εδώ και τώρα συμπεριφορές και απόψεις θα έρθεις πιο κοντά από ποτέ σε αυτό που νιώθεις και τελικά είναι αυτό που θα σε εξελίξει σημαντικά επηρεάζοντας θετικά την οικογένεια. Φρόντισε να μην εγκλωβιστείς σε ότι γνωρίζεις καθώς αυτό θα προσπαθήσει να σε κρατήσει καθηλωμένο στα παλιά.

ΤΑΥΡΟΣ

Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσει ζητήματα που κυρίως αφορούν το κοντινό σου περιβάλλον και μπορεί μέχρι τώρα να σε έχουν προβληματίσει έντονα. Είναι αυτά από πιθανά θεωρείς ότι σου έχουν στερήσει την αισιοδοξία ή σε οδηγούν στο να αναθεωρήσεις σημαντικά την προσωπική σου κοσμοθεωρία. Γεγονός είναι ότι τίποτα πια δεν θα είναι το ίδιο μετά από αυτή την έλλειψη και το πιθανότερο είναι να αντιμετωπίζεις τα πράγματα τελείως διαφορετικά καθώς λειτουργεί αναγεννησιακά στην προσωπική σου φιλοσοφία και στον τρόπο που σκοπεύεις να κινηθείς από δω και στο εξής. Δεν αποκλείεται να πάρεις αποφάσεις για να απομακρυνθείς από πρόσωπα που μέχρι τώρα έχουν παίξει κομβικό ρόλο στη ζωή σου, αυτό όμως θα γίνει κάτω από έντονες διεργασίες και ιδιαίτερη ψυχολογική φόρτιση. Τα πρόσωπα που θα μείνουν στο πλευρό σου θα είναι αυτά που μπορούν να αντιληφθούν πώς σκέφτεσαι, τι έχει αλλάξει στον τρόπο που φιλοσοφείς τη ζωή σου, το πως θέλεις να πορευτείς από δω και στο εξής και να βιώσεις κάθε στιγμή απολαμβάνοντας τη με άτομα που σε νιώθουν πραγματικά.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Τα οικονομικά σου έρχονται στο προσκήνιο και καλείσαι να τα διαχειριστείς με τέτοιο τρόπο ώστε να κλείσεις κεφάλαια που έχουν λειτουργήσει πιεστικά όχι μόνο στην τσέπη σου αλλά και στην ψυχολογία σου. Προσεκτικός θα πρέπει να είσαι σε πιθανές συμφωνίες που μπορεί να έχουν έρθει στο προσκήνιο ιδιαίτερα σε σχέση με τρίτους, τράπεζες, ασφαλιστικούς οργανισμούς, δημόσιο καθώς δεν αποκλείεται να προσπαθήσουν πρόσωπα που συναλλάσσεσαι να σε εγκλωβίσουν σε καταστάσεις όπου θα είναι άκρως επωφελείς για τους ίδιους και όχι για εσένα. Καλά θα κάνεις λοιπόν να αφήσεις το ένστικτό σου να σε καθοδηγήσει και να έχεις τις κεραίες σου ανοιχτές για να αντιληφθείς άμεσα ποιοι μπορεί να παίξουν παιχνίδια που μπορεί να σε κρατήσουν καθηλωμένο οικονομικά, οδηγώντας σε στο να περιορίσεις σημαντικά τα έξοδά σου. Σε προσωπικό επίπεδο, η επιρροή είναι έντονη και σε ότι αφορά τη σχέση σου καθώς φαίνεται να ξεκαθαρίζεις τι πραγματικά θέλεις από τον άλλον και ποιο είναι το πρόσωπο που επιθυμείς βαθύτατα να συγχωνευτείς σε απόλυτο βαθμό μαζί του.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η Σεληνιακή έκλειψη αυτή πραγματοποιείται στον άξονα σου με τον Αιγόκερω και η σελήνη στο ζώδιό σου σε καλεί να έρθεις σε επαφή με τα συναισθήματά σου, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει ιδιαίτερα ζητήματα σε ότι αφορά τις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Δεν αποκλείεται να νιώθεις ότι το ταίρι σου ή οι συνεργάτες σου προσπαθούν να σου επιβληθούν, να σε χειραγωγήσουν, προσπαθούν να σε περιορίσουν και να σε φέρουν στα μέτρα τους. Αυτό είναι κάτι που δεν θα γίνει ανεκτό στην παρούσα χρονική συγκυρία και δεν θα διστάσεις να έρθεις σε αντιπαράθεση, σε σύγκρουση, σε ρήξη βλέποντας πια ότι ήρθε η στιγμή να αναγεννηθείς σε ότι αφορά την προσωπική και επαγγελματική σου ζωή. Σημαντικό είναι να καταλάβεις ότι κλείνοντας κεφάλαια σπουδαίων σχέσεων στη ζωή σου μπορεί να οδηγήσει προσωρινά στο να έχεις ιδιαίτερα πιεστική ψυχολογία, όμως αργά ή γρήγορα θα αντιληφθείς ότι λειτουργεί μεταμορφωτικά για εσένα και σε βοηθά να προχωρήσεις σε επόμενο στάδιο σαν προσωπικότητα, σαν σύντροφος, σαν συνεργάτης.

ΛΕΩΝ

Νιώθεις ότι ήρθε η στιγμή να αντιμετωπίσεις ζητήματα που εκκρεμούν από το παρελθόν κατάματα, όπως αυτό που κυρίως σε εμποδίζει στο να δρομολογήσει στην επίλυσή τους ή την ολοκλήρωση του κύκλου τους και είναι μία σειρά δράσεων που πραγματοποιούνται από πρόσωπα που συναναστρέφεσαι καθημερινά και πιθανά μπορεί να νιώθεις ότι σε εμποδίζουν να προχωρήσεις προς την προσωπική σου απελευθέρωση. Οι αντιπαραθέσεις είναι πολύ πιθανό να προκύψουν, όπως επίσης και η έντονα επικριτική διάθεση που θα οδηγήσει σε προστριβές που δεν θα βοηθήσουν. Σε ότι αφορά την καθημερινότητα και τη δουλειά σου, ιδιαίτερα προσεκτικός θα πρέπει να είσαι σε παρασκήνιο στο οποίο είσαι ιδιαίτερα επιρρεπής αυτή την περίοδο και μπορεί να λειτουργήσει σαν εμπόδιο στην προσωπική σου εξέλιξη. Εμμονές και φόβοι που δεν θα βοηθήσουν στο να δεις πραγματικά πως πρέπει να κινηθείς, γι’ αυτό φρόντισε να κρατήσεις την ψυχραιμία σου για να δεις αντικειμενικά τα πράγματα και να καταφέρεις να κάνεις τα βήματα που επιθυμείς στο εργασιακό πεδίο.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Τα φιλικά πρόσωπα, ο έρωτας, οι φιλοδοξίες σου, η δημιουργικότητα και τα ταλέντα σου βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της έκλειψης και καλείσαι να διαχειριστείς καταστάσεις με σημαντικά πρόσωπα της ζωής σου, όπως φίλοι ή το ταίρι σου. Είναι πραγματικότητα ότι δεν μπορείς να εξελιχθείς χωρίς να κάνεις καταλυτικές κινήσεις που θα σε οδηγήσουν σε ριζική μεταμόρφωση, σε ολοκληρωτική αναθεώρηση του τρόπου που διαχειρίζεσαι τις φιλικές σου σχέσεις, την προσωπική σου ζωή, τον τρόπο που κινείσαι στους σημαντικούς αυτούς τομείς για σένα. Παράλληλα δεν αποκλείεται να έρθουν στο προσκήνιο ξεκαθαρίσματα σε ό τι αφορά σχέδια και στόχους που μπορεί να έχεις και να οδηγήσουν στο να απομακρυνθείς από πρόσωπα που πιθανά θεωρούν ότι μπορεί να σου επιβάλουν τη θέλησή τους και να σε καθοδηγήσουν κατά τη δική τους βούληση. Είναι βέβαιο ότι η ωριμότητα που θα δείξεις, η έντονη διαίσθηση που θα σε βοηθήσει να κινηθείς θα λειτουργήσουν άκρως θετικά για να πάρεις τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις.

ΖΥΓΟΣ

Πιθανό είναι να αντιμετωπίσεις ζητήματα σε ότι αφορά την καριέρα και την κοινωνική σου καταξίωση, παράλληλα ήρθε η στιγμή να ισορροπήσεις θέματα που έρχονται στην επιφάνεια και επηρεάζουν την οικογένειά σου. Γεγονός είναι ότι αλλάζεις ριζικά και αυτό οδηγεί στην προσωπική σου μεταμόρφωση. Πετάς από πάνω σου όποια νοοτροπία και αν σου έχει εμφυσήσει η οικογένειά σου καθώς δεν αποκλείεται να θεωρείς ότι κάποιες από αυτές λειτουργούν σαν εμπόδιο στην προσωπική σου εξέλιξη, σε ότι αφορά την κοινωνία και την εικόνα που θέλεις να έχεις στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο πού κινείσαι. Αυτό που θα πρέπει να θυμάσαι όμως είναι ότι αυτή η διεργασία δεν θα γίνει σε ένα δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα καθώς δεν αποκλείεται να πιεστείς ψυχολογικά ή να προσπαθήσουν πρόσωπα του οικείου περιβάλλοντός σου να επιβάλουν τη δική τους βούληση, κάτι που θα σε οδηγήσει στο να συγκρουστείς μετωπικά και να διεκδικήσεις τον δικό σου βηματισμό. Προσοχή σε επαγγελματικές κινήσεις καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν κάποιοι που θα δουλέψουν στο παρασκήνιο εις βάρος σου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Επικεντρώνεσαι κυρίως σε ότι αφορά τις σχέσεις με το ευρύτερο συγγενικό και φιλικό σου περιβάλλον αλλά και με πρόσωπα που βρίσκονται κοντά σου και παίζουν καταλυτικό ρόλο για εσένα. Σημαντικό είναι να εκφράσεις αυτά που σκέφτεσαι και νιώθεις με την ωριμότητα που απαιτείται καθώς είναι αυτό που θα σε βοηθήσει στο να προχωρήσεις παρακάτω και να δεις με ρεαλιστικό τους όρους πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις θέματα συγγενών και φίλων που πιθανά σε επηρεάζουν. Παράλληλα, σπουδές και φιλοσοφικές αναζητήσεις έρχονται στο προσκήνιο καθώς είναι αυτά που ανοίγουν νέο δρόμο για να κινηθείς και να ανοίξεις τους πνευματικούς σου ορίζοντες. Η δική σου συμπεριφορά, η αντιμετώπιση των πραγμάτων, οι προσωπικές επιλογές θα παίξουν κυρίαρχο ρόλο σε πιθανά μελλοντικά σχέδια και δράσεις. Αυτό που θα πρέπει να θυμάσαι είναι ότι η έκλειψη αυτή σε καλεί να ωριμάσεις να ενηλικιωθείς, να δεις τα πράγματα βαθύτερα όχι επιφανειακά. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να αντιληφθείς πώς πρέπει να συμπεριφερθείς σε σχέσεις ή να δρομολογήσεις κινήσεις που θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην προσωπική σου εξέλιξη.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Οικονομικά θέματα και επιχειρηματικές συμφωνίες έρχονται στο προσκήνιο και πιθανό είναι να θεωρείς ότι ήρθε η ώρα να κλείσεις οριστικά κύκλους καταστάσεων και σχέσεων που μπορεί να σου δημιουργούν ένταση και ανασφάλεια, τόσο σε ότι αφορά οικονομικές διευθετήσεις όσο και την ψυχολογία σου. Καθοριστικό είναι να μπορέσεις να αντιληφθείς ότι οι όποιες καταστάσεις κινήσεις θα έρθουν μέσα από την ριζική αλλαγή των προτεραιοτήτων σου, σε ότι αφορά τον τρόπο που διαχειρίζεσαι το εισόδημά σου και ποια είναι αυτά που πραγματικά έχεις ανάγκη. Καθοριστικό ρόλο θα παίξει στην όλη διαδικασία η δική σου ψυχολογία αφού είναι αυτή που πραγματικά θα γείρει την πλάστιγγα για να υπάρξουν θετικές εξελίξεις για εσένα ή ανάλογες δυσκολίες σε περίπτωση που εσύ δεν μπορείς να διαχειριστείς την μεταμορφωτική αλλαγή που πραγματοποιείται εντός σου και επηρεάζει άμεσα και τον τρόπο που διαχειρίζεσαι τα χρήματά σου. Προσοχή σε έντονα κτητικές συμπεριφορές που θα οδηγήσουν στο να συγκρουστείς με το ταίρι σου.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η Σεληνιακή έκλειψη στον άξονα σου με τον Καρκίνο φέρνει στο προσκήνιο σημαντικά ζητήματα των διαπροσωπικών σχέσεων που μπορεί να θέλεις να ξεπεράσεις αρνούμενος να ξεκολλήσεις από στερεότυπα και συμπεριφορές του παρελθόντος. Να θυμάσαι ότι το να είσαι αδιάλλακτος, επιβλητικός και εξουσιαστικός με τους συνεργάτες ή το ταίρι σου δεν θα οδηγήσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα καθώς δεν βοηθά στο να δεις αντικειμενικά πώς πρέπει να κινηθείς για να κρατηθούν οι επιθυμητές ισορροπίες. Παράλληλα ,αν θεωρείς ότι υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να σε φέρουν στα νερά τους είναι βέβαιο ότι θα δείξεις ξεκάθαρα με τον τρόπο σου όχι μόνο ότι δεν είναι εύκολο να το πετύχουν αλλά ότι είσαι διατεθειμένος να αναγεννηθείς και να οριοθετείς ξεκινώντας έτσι μία προσωπική πορεία που θα σε οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές στη ζωή σου γενικότερα. Σπουδαίοι κύκλοι σχέσεων μπορεί να κλείσουν… τίποτα δεν θα είναι εύκολο, να θυμάσαι όμως ότι θα είναι αυτό που θα σε εξελίξει σημαντικά.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να αντιμετωπίσεις κατάματα συνθήματα που μπορεί να έχουν έρθει στο προσκήνιο σε ότι αφορά την καθημερινότητα και τη δουλειά σου αλλά η ψυχολογία σου να είναι το εμπόδιο που δεν σε βοηθά να ξεπεράσεις αυτά που έρχονται μπροστά σου. Σημαντικό είναι να αντιληφθείς ότι το όποιο παρασκήνιο μπορεί να προκύψει που θα πρέπει να διαχειριστείς μπορεί να το κάνεις με ευκολία, αρκεί να πιστέψεις σε αυτά που έχεις προσφέρει στην εργατικότητα σου, την γρήγορη αντίληψη των πραγμάτων που σε βοηθά να βρεις λύσεις. Ο έντονος συναισθηματισμός δεν σε βοηθά να δεις ξεκάθαρα πως πρέπει να κινηθείς στην παρούσα περίοδο και αυτό είναι κάτι που πιθανά να σε οδηγήσει σε λανθασμένες κινήσεις και αντιδράσεις που θα διογκωθούν είτε στο μυαλό σου είτε από τους άλλους. Προσπάθησε να κλείσεις τα όποια ζητήματα με ρεαλιστικούς όρους και να αφήσεις πίσω παράλληλα όποιες εκκρεμούσες καταστάσεις μπορεί να επιβαρύνουν τη διάθεση σου και να μην σε βοηθούν να δρομολογήσεις τη ζωή σου μακριά από τραύματα και πληγές.

ΙΧΘΥΣ

Η προσωπική σου ζωή, ο έρωτας, οι φιλικές σου σχέσεις, τα ταλέντα σου, οι προσωπικές σου φιλοδοξίες, όλα έρχονται σε πρώτο πλάνο και καλείσαι να κλείσεις ζητήματα με σημαντικούς ανθρώπους για σένα που μπορεί να μην είναι εύκολο να διαχειριστείς. Βέβαια ήρθε η στιγμή να εμπιστευτείς το συναίσθημά σου και να αφεθείς στον έρωτα παρ’ όλες τις προκαταλήψεις σε ότι αφορά την ελευθερία, την ανεξαρτησία, την επιλογή κινήσεων που επιδιώκεις να έχεις. Η δημιουργικότητά σου μπορεί να σε βοηθήσει στο να προχωρήσεις σημαντικά σαν προσωπικότητα και να δείξεις πτυχές του εαυτού σου που μπορεί να μην είχες φανταστεί ούτε εσύ ο ίδιος ότι έχεις. Παράλληλα, ξεκαθαρίζεις ποιους στόχους και φιλοδοξίες μπορείς να υπηρετήσεις με συνέπεια και να προσπαθήσεις γι’ αυτούς αφήνοντας πίσω άλλους που δεν μπορούν να καλύψουν αυτό που πραγματικά έχεις ανάγκη. Τώρα έχεις την ευκαιρία να βάλεις γερά θεμέλια σε όνειρα που μπορείς να κατακτήσεις και θα σε βοηθήσουν να αλλάξεις ριζικά τον τρόπο που βλέπεις να κινείσαι και να διοχετεύεις την ενέργεια σου σε συλλογικό επίπεδο.