Έκλεισε τα οδοφράγματα το ψευδοκράτος – ΜΟΝΟ τ/κ θα περνούν στα κατεχόμενα

Έκλεισε τα οδοφράγματα το ψευδοκράτος – ΜΟΝΟ τ/κ θα περνούν στα κατεχόμενα

Σύμφωνα με πληροφορίες το ψευδοκράτος πήρε δραστικές αποφάσεις για την πανδημία του κορωνοϊού.

Έπειτα από μια μαραθώνια συνεδρία του  “Υπουργικού Συμβουλίου” στα κατεχόμενα η οποία ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, η λεγόμενη κυβέρνηση Τατάρ προχώρησε στην απαγόρευση εισόδου στα κατεχόμενα από τα οδοφράγματα, όσων προσώπων δεν θεωρούνται “πολίτες” της “Τουρκικής Δημοκρατίας Βορείου Κύπρου”.

Ανάμεσα σε άλλα, αποφασίστηκε όπως απαγορευτεί η διέλευση των Ε/κ και οποιονδήποτε άλλων, εκτός Τ/κ από τα οδοφράγματα προς τα κατεχόμενα.

Παράλληλα, ο ιδιωτικός και δημόσιος τομέας κλείνει μέχρι τις 27 Μαρτίου.

Αναλυτικά οι αποφάσεις:

1. Όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί, εκτός από «Αστυνομία», «Πυροσβεστική», νοσοκομείο, πολιτική αεροπορία έχουν διοικητική άδεια μέχρι τις 27.3.2020.

2. Κλειστά μέχρι 27.3.2020 όλα τα καταστήματα, επιχειρήσεις, καζίνο, βενζινάδικα, κέντρα διασκέδασης κλπ.

3. Να μείνουν σπίτι όσοι δεν έχουν υποχρέωση να βγουν.

4. Από τις 14.3.2020 μέχρι την 1.4.2020 μόνο οι «πολίτες» της «ΤΔΒΚ» θα μπορούν να εισέρχονται στα κατεχόμενα από τα θαλάσσια, εναέρια και χερσαία «σύνορα» του ψευδοκράτους.

5. Οι Τουρκοκύπριοι που επιστρέφουν, από οποιαδήποτε χώρα, θα πρέπει να παραμείνουν υπό έλεγχο σπίτι τους για 14 μέρες. Θα διώκονται όσοι δεν συμμορφώνονται.

6. Από 14.3.2020 μέχρι 1.4.2020 απαγορεύονται οι μαζικές συγκεντρώσεις πιστών σε τζαμιά. Επιτρέπονται μικρότερες συναναστροφές.

7. Αποφασίστηκε η χρήση του νοσοκομείου Αμμοχώστου ως νοσοκομείου αναφοράς