«Έκλεισαν» ξενοδοχείο με κλεμμένη κάρτα – 2 συλλήψεις

«Έκλεισαν» ξενοδοχείο με κλεμμένη κάρτα – 2 συλλήψεις

Συνελήφθησαν χθες το απόγευμα και τέθηκαν υπό κράτηση δύο πρόσωπα ηλικίας 23 και 22 χρόνων, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, απόπειρας κλοπής, κλοπής και απόπειρας εξασφάλισης πίστωσης με ψευδείς παραστάσεις.

Συγκεκριμένα, οι δύο συλληφθέντες είχαν κάνει κράτηση σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο μέσω διαδικτύου με τη χρήση πιστωτικής κάρτας. Με την άφιξή τους στο ξενοδοχείο διαπιστώθηκε ότι η χρήση της πιστωτικής κάρτας δεν είχε ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα να μην διεκπεραιωθεί η συναλλαγή.

Αφού έγινε ξανά προσπάθεια ολοκλήρωσης της συναλλαγής χωρίς αποτέλεσμα, λειτουργός του Τμήματος Διαχείρισης Κινδύνου της εταιρείας JCC επικοινώνησε με το ξενοδοχείο και ανάφερε ότι η συγκεκριμένη πιστωτική κάρτα είναι δηλωμένη ως κλοπιμαία από τον κάτοχό της.

Από περαιτέρω έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη είχε χρησιμοποιηθεί ανεπιτυχώς σε δύο ξενοδοχεία της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου. Από περαιτέρω εξετάσεις, διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει ανεπιτυχής χρήση άλλων τριών πιστωτικών καρτών τραπεζών άλλης χώρας, οι οποίες όπως διαφάνηκε είχαν καταχωρηθεί ως κλοπιμαίες.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.