Έκκληση του ΠτΔ για την εκδήλωση διαμαρτυρίας στο οδόφραγμα Δερύνειας

Σε γραπτή δήλωσή του ο Πρόεδρος  Αναστασιάδης απευθύνει έκκληση για την αποψινή εκδήλωση διαμαρτυρίας στο οδόφραγμα Δερύνειας

Τι αναφέρει:

Ενόψει της προγραμματισμένης αποψινής εκδήλωσης διαμαρτυρίας στο οδόφραγμα της Δερύνειας ως αποτέλεσμα των εκνόμων ενεργειών της Τουρκίας που αφορούν την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, επιθυμώ να δηλώσω τα ακόλουθα:

1. Κατανοώ και συμμερίζομαι απόλυτα τα συναισθήματα πικρίας και αγανάκτησης από τις συμπεριφορές της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος, και προς τούτο έγιναν και οι σχετικές ενέργειες μας τόσο προς το Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ όσο και προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

2. Σύμφωνα με πληροφορίες του κράτους, οι εγκάθετοι της Άγκυρας επιδιώκουν την πρόκληση επεισοδίων και θα χρησιμοποιήσουν κάθε πρόσχημα από οποιαδήποτε τάχα εκτροπή των όσων δικαίως θα συγκεντρωθούν για να προασπίσουν τις δίκαιες αξιώσεις για το Βαρώσι και για τις άλλες κατεχόμενες περιοχές μας.

Για τούτο και απευθύνω θερμή έκκληση προς όλους όσοι θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση, όπως συμπεριφερθούν υπεύθυνα και εκδηλώσουν τα συναισθήματα αγανάκτησης τους με τρόπο που να μην επιτρέψουν στους εγκάθετους της Τουρκίας και τους γκρίζους λύκους, που θα συγκεντρωθούν στον χώρο, να αξιοποιήσουν οποιαδήποτε ενέργεια για να επιτύχουν αυτά που η Άγκυρα επιδιώκει.

3. Ταυτόχρονα, καλώ όσους όσοι θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση να τηρήσουν με αυστηρότητα τα υγειονομικά πρωτόκολλα που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.