Έκκληση Δ. Αραδίππου προς την Αστυνομία για διερεύνηση κατηγοριών Φαίδωνα

Σε σημερινή ανακοίνωσή του το ΔΣ του Δήμου Αραδίππου, ζητά από όλες τις αρμόδιες Αρχές να εξετάσουν τις κατηγορίες του Δημάρχου Πάφου, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα ως “ευτελείς” τις δικαιολογίες που προβάλλει ο Φαίδωνας Φαίδωνος για να μην δώσει γραπτή κατάθεση στην Αστυνομία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι υποχρεωμένο να επανέλθει για το θέμα των ισχυρισμών του Δημάρχου Πάφου για διαπλοκή και χρηματισμό μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Αραδίππου ή/και μελών της Δημοτικής Υπηρεσίας του Δήμου, για αδειοδότηση κτηρίου που χρησιμοποιείται από αμερικανική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα του φυσικού αερίου.

Όπως αναφέρεται, το Δημοτικό Συμβούλιο ξεκαθαρίζει εξ αρχής ότι είναι ενάντια σε οποιαδήποτε ενέργεια, πράξη, ή απόφαση η οποία δεν βασίζεται στις σχετικές νομοθεσίες και κανονισμούς, αλλά σε ανταλλάγματα και διαπλοκές οποιασδήποτε φύσης.

“Γνώμονας των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αραδίππου ήταν πάντοτε και θα εξακολουθήσει να είναι η πιστή εφαρμογή των σχετικών νόμων και κανονισμών για την υλοποίηση των σκοπών και επιδιώξεων του, όπως αυτά καθορίζονται στον Περί Δήμων Νόμο. Η διαπλοκή και ο χρηματισμός δεν έχουν θέση στο Δημοτικό μας Συμβούλιο και τη Δημοτική μας Υπηρεσία”, προστίθεται.

Παρά την ξεκάθαρη αυτή τοποθέτηση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, συνεχίζει η ανακοίνωση, “έχουμε υποχρέωση να ζητήσουμε, εκ νέου και με τον ίδιον έντονο τρόπο, από όλες τις αρμόδιες Αρχές (Υπουργό Δικαιοσύνης, Γενικό Εισαγγελέα, Αρχηγό Αστυνομίας, Γενικό Ελεγκτή), να προβούν άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να εξετάσουν τις βαρύτατες κατηγορίες που συλλήβδην εκτοξεύει ο Δήμαρχος Πάφου σε βάρος μελών του Δημοτικού μας Συμβουλίου ή/και της Δημοτικής μας υπηρεσίας, χωρίς να τα κατονομάζει”.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αραδίππου θεωρεί ότι “είναι ανεπίτρεπτο ένας Δήμαρχος να λασπολογεί ή να συκοφαντεί ή να αποδίδει σοβαρότατα ποινικά αδικήματα προς μέλος ή μέλη άλλης Δημοτικής Αρχής ή/και των υπηρεσιών της, χωρίς να έχει την ευθιξία να κατονομάσει τα συγκεκριμένα άτομα ή την πηγή πληροφόρησής του”.

“Οι δικαιολογίες τις οποίες προβάλλει ο Δήμαρχος Πάφου για να μην δώσει γραπτή κατάθεση στην Αστυνομία, είναι ευτελείς. Εάν πράγματι γνωρίζει κάτι επιλήψιμο για οποιοδήποτε μέλος ή μέλη του Δημοτικού μας Συμβουλίου ή των Υπηρεσιών μας, έχει καθήκον να το καταθέσει στις Αστυνομικές Αρχές και για ακόμη μία φορά τον καλούμε να το πράξει”, σημειώνει.

Αναφέρει περαιτέρω ότι “εάν δεν κατέχει στοιχεία που τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς του ή που τουλάχιστον μπορούν να οδηγήσουν σε στοιχειοθέτηση των ισχυρισμών αυτών, το λιγότερο που έχει να πράξει είναι να προβεί σε δημόσια απολογία”.

Σημειώνει ακόμη ότι “η μη επίσημη κατάθεση στοιχείων από τον κ. Φαίδωνος στις Αστυνομικές Αρχές και η συνέχιση της προβολής, εκ μέρους του, αστήρικτων ισχυρισμών και κατηγοριών, αποτελεί ξεκάθαρη μορφή δημοσίευσης ψευδών ειδήσεων και ψευδών πληροφοριών που κλονίζουν την εμπιστοσύνη του κοινού προς το Δημοτικό Συμβούλιο Αραδίππου και των υπηρεσιών του Δήμου”.

“Θεωρούμε ότι οι Αρμόδιες Αρχές πρέπει επίσημα και γραπτώς να καλέσουν τον Δήμαρχο Πάφου να προβεί σε επίσημη κατάθεση και σε περίπτωση άρνησης του να ληφθούν εναντίον του οι προβλεπόμενες δικαστικές διαδικασίες”, συμπληρώνει.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αραδίππου, αναφέρει η ανακοίνωση, “δεν ζητά `κουκούλωμα` της όλης υπόθεσης, αν φυσικά υπάρχει υπόθεση, αλλά αντίθετα ζητά όπως άμεσα ληφθούν από τις αρμόδιες Αρχές όλα τα αναγκαία μέτρα για διερεύνηση του όλου θέματος και αν βρεθεί ότι υπάρχει ένοχος ή ένοχοι, να επιβληθούν οι προβλεπόμενες από το Νόμο ποινές”.

“Εάν πάλι από την έρευνα διαφανεί ότι οι κατηγορίες του κ. Φαίδωνος δεν ευσταθούν, τότε πρέπει να υποστεί ο ίδιος τις συνέπειες. Δεν μπορούν να λοιδορούνται άτομα και να σπιλώνονται υπολήψεις με αστήριχτες, ατεκμηρίωτες κατηγορίες, στο βωμό οποιωνδήποτε τυχών σκοπιμοτήτων”, προστίθεται.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αραδίππου “είναι αποφασισμένο να μην αφήσει το όλο θέμα να περάσει στη λήθη του χρόνου, αλλά θα πράξει οτιδήποτε είναι αναγκαίο για να ξεκαθαρίσει και να αποκατασταθεί το όνομα και η υπόληψη των μελών του και της Δημοτικής του Υπηρεσίας”, καταλήγει η ανακοίνωση.