Έκκληση στην ΑΗΚ να μην διακόπτει τη παροχή ηλεκτρισμού σε ευάλωτες ομάδες

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου και Βιομηχανίας Λευτέρης Χριστοφόρου, απήυθυνε σήμερα έκκληση προς την ΑΗΚ να μην διακόπτει την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν το λογαριασμό του ρεύματος.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της Επιτροπής, η οποία ασχολήθηκε με αυτό το θέμα, ο κ. Χριστοφόρου είπε ότι «η Επιτροπή διαβίβασε στον εκπρόσωπο της ΑΗΚ ότι η Αρχή, ως μια κρατική υπηρεσία που προσφέρει ένα πολύ σημαντικό κοινωνικό αγαθό, το ηλεκτρικό ρεύμα, οφείλει σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες να σταματήσει την πολιτική διακοπής παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά που αποδεδειγμένα δεν έχουν εισοδήματα και δεν έχουν την ευχέρεια να ανταποκριθούν και να καλύψουν το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος».

Είπε ότι η ΑΗΚ θα πρέπει να επιδείξει ιδιαίτερη ευαισθησία προς όσους οφείλουν μικρά ποσά σε σύγκριση με κάποιους άλλους μεγαλοφειλέτες.

Κάλεσε, παράλληλα, το Υπουργείο Εμπορίου όπως επιληφθεί του ζητήματος, σημειώνοντας ότι ο ΔΗΣΥ θα απαιτήσει την αύξηση της χορηγίας που παραχωρείται στις ευάλωτες ομάδες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μέχρι και το 100%.

Σήμερα η χορηγία είναι ίση με το 50% του κόστους εγκατάστασης των φωτοβολταϊκών.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Άγγελος Βότσης κάλεσε επίσης την ΑΗΚ να καταβάλει κάθε προσπάθεια «στο να βοηθήσει αυτή την ώρα τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και τους ανέργους που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα», αποφεύγοντας να διακόπτει την παροχή του ηλεκτρικού ρεύματος σ’ αυτές τις ομάδες.

Είπε ότι «στον προϋπολογισμό για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας θα πρέπει να βρούμε εκείνους τους τρόπους ώστε να γίνει πιο ελκυστική η πρόταση για τη χρήση φωτοβολταϊκών από μεμονωμένες κατοικίες γιατί μέχρι σήμερα δυστυχώς δεν έχουμε δει εκείνη την πρόοδο που αναμέναμε σ΄αυτό το θέμα γιατί ο κόσμος δεν μπορεί να βρει ούτε το 50% των χρημάτων που χρειαζόταν για να εγκαταστήσει τα φωτοβολταϊκά».

«Το ποσοστό αυτό θα πρέπει να αυξηθεί για να γίνουν πιο ελκυστικά τα προγράμματα», κατέληξε.