Έκκληση από τη UNICEF για ανθρωπιστική βοήθεια στο Μάλι

Ποσό ύψους 45 εκατομμυρίων δολαρίων αναζητά η UNICEF προκειμένου να βοηθήσει γυναίκες και παιδιά από το Μάλι που υποφέρουν από τη σύρραξη στη χώρα. Εκπρόσωπος αυτής της υπηρεσίας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών δήλωσε ότι: “Χωρίς τους πόρους αυτούς η Γιούνισεφ «δεν θα είναι σε θέση να συνεχίσει την δράση της για να σωθούν ζωές μεταξύ των εκτοπισμένων (. . .) και των προσφύγων”. Για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες μεταξύ των πληθυσμών αυτών τους προσεχείς 3 μήνες, η υπηρεσία του ΟΗΕ ζήτησε 45 εκατ. δολάρια ΗΠΑ.

Στο Μαλί περίπου 227.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους εντός της χώρας και 167.000 προσέφυγαν σε άλλες χώρες, ειδικά στο Νίγηρα, στη Μπουρκίνα Φάσο και στη Μαυριτανία.

Οι πληθυσμοί που παρέμειναν στο βορρά ελάχιστη πρόσβαση διαθέτουν σε ανθρωπιστική βοήθεια.

Περίπου 450.000 παιδιά στο Μαλί πάσχουν από υποσιτισμό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Γιούνισεφ, ενώ άλλα 210.000 παιδιά αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα υποσιτισμού που απειλεί την ίδια τους τη ζωή. Συνολικά σε ολόκληρη τη χώρα, πρόβλημα υποσιτισμού αντιμετωπίζουν 660.000 παιδιά, σύμφωνα με τη διεθνή υπηρεσία.

Η σύρραξη στο Μαλί υπολογίζεται ότι έχει πλήξει τουλάχιστον 700.000 παιδιά σχολικής ηλικίας, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Γιούνισεφ.