Έκθεση για τον Έλληνα γιατρό Γ.Παπανικολάου

Με την ευκαιρία της 50ης επετείου από το θάνατο του Γεωργίου Ν. Παπανικολάου (1883-1962), και μέσα στo πλαίσιο των εορτασμών από την UNESCO, η πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον και το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, υπό την αιγίδα της υπουργού Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών, Κάθλιν Σεμπέλιους, παρουσιάζουν ειδική έκθεση, με θέμα: «Γεώργιος Παπανικολάου: Πρωτοπόρος στην ιατρική έρευνα».
H δρ. Νάνσι Λι, βοηθός υφυπουργός Υγείας σε θέματα Υγείας των Γυναικών αναφέρθηκε στα ιατρικά επιτεύγματα του Παπανικολάου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας. Η δρ. Λι υπογράμμισε την «τεράστια συμβολή» του Έλληνα γιατρού-ερευνητή στον τομέα της πρόληψης, που είχε ως αποτέλεσμα τη δραματική μείωση του αριθμού των θανάτων σε γυναίκες.

Η ψηφιακή έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες, επιστολές και άλλα έγγραφα σχετικά με τη ζωή και το έργο του Παπανικολάου. Παράλληλα με την έκθεση, θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, όπως: συζητήσεις και παρουσιάσεις που σχετίζονται με την έρευνα και τις σύγχρονες μεθόδους πρόληψης και διάγνωσης διαφόρων μορφών καρκίνου στις γυναίκες και θα προβληθεί  το ντοκιμαντέρ του Λευτέρη Ξανθόπουλου «Γεώργιος Παπανικολάου: Παπ-τεστ».