Έγιναν 211 καταγγελίες για τροχαία αδικήματα μέσα σε 24 ώρες

Στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών που καταβάλλει η Αστυνομία για πρόληψη και πάταξη της εγκληματικότητας και εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη, συνεχίστηκαν χθες και σήμερα σε παγκύπρια βάση, οι συντονισμένες εκστρατείες και επιχειρήσεις της Αστυνομίας.

Στη Λευκωσία, από τις 6μ.μ. μέχρι τα μεσάνυχτα, πραγματοποιήθηκαν δύο εκστρατείες, με την πρώτη να επικεντρώνεται στην οδό Τρικούπη και τις παρακείμενες οδούς, όπου προκαλείται οχληρία, καθώς και σε πάρκα, σχολεία και ανοικτούς χώρους όπου συχνάζουν νεαρά πρόσωπα.

Η δεύτερη εκστρατεία επικεντρώθηκε στην πρόληψη σοβαρών και θανατηφόρων οδικών τροχαίων συγκρούσεων, με ιδιαίτερα έμφαση σε σημεία όπου συμβαίνουν οδικές τροχαίες συγκρούσεις, ενώ έγιναν εντατικοί ελέγχοι στις λεωφόρους Προδρόμου και Στροβόλου. Κατά τη διάρκεια των εκστρατειών συνελήφθη ένα πρόσωπο για παράνομη κατοχή ναρκωτικών, ένα πρόσωπο για παράνομη παραμονή στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ένα πρόσωπο εναντίον του οποίου εκκρεμούσαν εντάλματα προστίμου.

Συνολικά ελέγχθηκαν 50 πρόσωπα και 30 οχήματα. Παράλληλα, έγιναν 211 καταγγελίες για τροχαία αδικήματα, εκ των οποίων οι 55 αφορούσαν οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα, οι 26 αφορούσαν οδήγηση χωρίς ζώνη ασφαλείας και οι 26 αφορούσαν χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.

Στην πόλη και επαρχία Λεμεσού, οι ελέγχοι και οι περιπολίες είναι ιδιαίτερα αυξημένοι, λόγω και των πρόσφατων εγκληματικών ενεργειών που διαπράχθηκαν. Από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6π.μ. σήμερα, κατά τη διάρκεια ελέγχων συνελήφθησαν δύο πρόσωπα, αφού στην κατοχή τους εντοπίστηκε μικρή ποσότητα ναρκωτικών, ενώ εναντίον του ενός διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε μεγάλος αριθμός ενταλμάτων προστίμου.

Κατά τη διάρκεια των εκστρατειών, ελέχθησαν παγκύπρια 224 οχήματα και 309 πρόσωπα.

Επίσης, διενεργήθηκαν έλεγχοι σε 51 νυκτερινά κέντρα, στη διάρκεια των οποίων έγιναν 26 καταγγελίες για αδικήματα που αφορούν τον περί κέντρων αναψυχής νόμο.

Στο πλαίσιο των πιο πάνω επιχειρήσεων έγινε παγκύπρια περιπολιακή κάλυψη έξω από φούρνους, χρυσοχοεία, καταστήματα, καφενεία κ.ά, ενώ ελέγχθηκαν και περιπολήθηκαν διάφορες περιοχές με σκοπό την πρόληψη διαρρήξεων και κλοπών.

Εξάλλου, διενεργήθηκαν τροχονομικοί έλεγχοι σε όλες τις επαρχίες, κατά τους οποίους προέκυψαν 256 καταγγελίες που αφορούσαν οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα, καθώς και 463 καταγγελίες για διάφορα άλλα τροχαία αδικήματα.

Επίσης έγιναν 118 έλεγχοι αλκοόλης και προέκυψαν οκτώ καταγγελίες.

Παράλληλα, εκδόθηκε αριθμός γραπτών παρατηρήσεων και γραπτών προειδοποιήσεων σε οδηγούς.

Οι συντονισμένες και στοχευμένες επιχειρήσεις της Αστυνομίας, συνεχίζονται στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλονται να προληφθεί και να παταχθεί κάθε μορφή παρανομίας, στοχεύοντας στην περαιτέρω εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.